Modern industrieel karakter, HaBé Bouwen in Stijl, The Art Of Living

  • HaBé Bouwen in Stijl
  • Krommeweg 1
  • 6741 NK Lunteren (Gelderland)

Vakwerk vanuit passie voor bouwen | HaBé Bouwen in Stijl

HaBé is gespecialiseerd in het bouwen van luxe woningen en al hun projecten zijn dan ook echt een lust voor het oog. We spraken Hans van Ginkel die samen met zijn broer Bertus het mooie bedrijf heeft opgericht vanuit passie voor bouwen en vakwerk. “Je woning moet voelen als een fijne jas, de plaats waar je echt thuiskomt. Dat heeft niet zozeer met luxe te maken, meer met een gevoel van rust en warmte.” Deze special is ook gepubliceerd in Maaike woonmagazine, een eigen blad van een makelaar die aanzienlijk verder gaat voor de klant.

vakwerk, habe bouwen in stijl, the art of living

Elkaar aanvoelen tijdens het proces

“Mijn drive is om mensen blij te maken”, vertelt Hans van Ginkel in de presentatieruimte van HaBé Bouwen in Stijl aan de Krommeweg 1, tussen Lunteren en Ederveen. Vertrekpunt bij het zakendoen is opmerkelijk genoeg de vraag of opdrachtgever en bouwer bij elkaar passen. “De bouwtijd van een luxe woning is zo een jaar en als je elkaar dan niet aanvoelt, werkt dat niet. Dit geldt ook voor de architect. Wij werken graag in een bouwteam met de opdrachtgever en architect. Het is dan belangrijk dat de neuzen dezelfde kant op staan. Alleen zo zorg je ervoor dat iedereen blij is aan het einde van het proces.” 

vakwerk, habe bouwen in stijl, the art of living

De lat ligt hoog

De afgelopen decennia bouwde HaBé een prachtige portfolio bij elkaar. Wie er doorheen bladert ziet werkelijk alle bouwstijlen: van jaren 30 tot kubistisch, van boerderij tot landelijk en rietgedekt; alles getuigt van vakwerk. Dat laatste, het riet, zit trouwens in het DNA van de familie. Vader Van Ginkel had een rietdekkersbedrijf en twee broers zijn nog altijd actief in dit ambachtelijke vak. Inzoomend op de foto’s van gerealiseerde woningen valt direct de gedetailleerde en hoogwaardige afwerking op. “We hebben samen met ons team de passie om iets moois te maken en leggen de lat daarbij hoog.” 

Strikte bouwregie

Voor veel opdrachtgevers bouwt HaBé echt de woning van hun leven. Omdat een bouwproces voor de gemiddelde klant geen alledaagse kost is, nemen de bouwers ze aan de hand en ze organiseren het proces tot in detail. Hans van Ginkel: “Dat betekent met regelmaat een bouwvergadering, met de opdrachtgever, architect en onderaannemers erbij. Binnen een dag wordt het bouwverslag aan alle betrokken partijen verstrekt en weten zij welke taken van hen verwacht worden; dat werkt supergoed.”  

vakwerk, habe bouwen in stijl, the art of living

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Maaike Magazine
Fotografie: HaBé Bouwen in Stijl, Jaro van Meerten

____

HaBé Bouwen in Stijl

____

Meer projecten van HaBé Bouwen in Stijl bekijken?