Van binnen én vanbuiten een plaatje

Bronkhorst – Choco Studio

Deze onder architectuur gebouwde vrijstaande woning is een modern familiehuis waar een Noord-Hollands gezin met veel plezier woont. De dag voordat we de woning bezochten, stond deze nog in het teken van het kinderpartijtje voor de dochter des huizes. Van ballonnen en vlaggetjes is echter niets meer te bespeuren wanneer we de woning betreden: het serene chique interieur dat de bewoners door Choc Studio lieten ontwerpen, steelt de show, net als het royale buitenverblijf van Bronkhorst Buitenleven waar alles binnen handbereik is om heerlijk te ontspannen en gasten te ontvangen. 


Woonkamer

Vrijstaande woning, familiehuis, Bronkhorst – Choco studio, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Stalen deuren

De Rooy Metaaldesign

Interieurarchitect

Choc Studio

Karpet

Carpetlinq
Vrijstaande woning, familiehuis, Bronkhorst – Choco studio, The Art of Living

Zien is beleven 
De eigenaren hadden de tekeningen voor hun droomwoning al laten maken, toen ze op zoek gingen naar een interieurontwerper. Die vonden ze bij het Haarlemse Choc Studio van interieurontwerpers Robbert Maarsen en Julia de Jong. De bewoonster vertelt over het ontwerpproces: “Wat ik zo fijn vind aan Choc is dat we veel verschillende ontwerpen kregen en zo heel goed meegenomen werden in welke looproutes en opstellingen handig zijn. Ze denken echt outside of the box. Dat gaf goede inzichten en een heel fijne samenwerking.” Julia de Jong licht toe: “Je kunt je eigenlijk geen voorstelling maken van de omvang van een ruimte als je alleen een plattegrond ziet. Daarom tekenen we ook altijd in 3D en laten we de opdrachtgever meedenken over verschillende mogelijkheden.” En dat sprak tot de verbeelding: “Zo konden we echt meedenken en voelen hoe ons huis zou worden. We hebben er veel naar gekeken, ook samen met de kinderen. Ik denk dat we ons daardoor allemaal ook zo snel thuis voelden toen we hier eenmaal woonden”, aldus de bewoonster. 

Onderling verbonden
Vanuit de hoofdentree kijk je in een keer door naar de achtertuin, zo het uitnodigende buitenverblijf in. Je komt via de entree in de woonkamer met grote zitbank in een gebroken witte stof. Een module staat rug-aan-rug tegen het deel van de bank aan dat naar de tv is gericht. Vanaf die module zit je vlak bij de gezellige haard, die op zijn beurt aan de andere kant is verlengd tot op het terras en daar als buitenhaard dienstdoet. De kastenwand is uitgerust met verschillende vakken voor accessoires, een tv en onopvallende spandoeken voor de geluidsinstallatie. Rechts van de kastenwand kom je in de kamer waar de kinderen kunnen spelen en tv kijken. De ruimte is afsluitbaar door middel van een glazen wand, zodat je elkaar wel kunt zien, maar nauwelijks horen.  


Keuken

Vrijstaande woning, familiehuis, Bronkhorst – Choco studio, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Volledige keuken

Bulthaup Haarlem

Raambekleding

Indivipro

Modern zwart-wit 
De keuken zelf was al gekozen toen Choc Studio werd ingeschakeld. Julia: “We hebben nog wel wat veranderd, zoals het toevoegen van de bar, het verlengen van het keukenblad en het veranderen van de kleur van de kastenwand van wit naar zwart.” De moderne keuken heeft een rank composieten werkblad, dat zowel op het keukeneiland ligt, als in het nisgedeelte van de hoge kastenwand en op het keukenblok met spoelgedeelte onder het raam. De gestucte wanden worden afgewisseld door een wand voorzien van een chic, suède behang. Doordat de kleur nagenoeg hetzelfde is als het stucwerk, zie je alleen door de vleug dat het een andere wandafwerking is. Door de kleuren hetzelfde te houden blijft de basis van het interieur rustig en dat zie je door de hele woning terug: de wanden zijn in enkele ton-sur-ton-kleuren uitgevoerd. Overal ligt bovendien dezelfde eikenhouten parketvloer met een brede plank en ook de vloertegels voor de sanitaire ruimtes zijn identiek. De bewoonster zegt daar lachend over: “We hebben het al druk genoeg en die rust in de basis van het interieur zorgt voor rust bij onszelf.” Voorbij de eettafel kom je in de tweede entree en de ruime bijkeuken. Ook kun je vanuit hier naar de garage. 


Slaapruimte

Vrijstaande woning, familiehuis, Bronkhorst – Choco studio, The Art of Living

Alle leveranciers van de slaapruimte

Kranen

JEE-O

Voor kinderen, gasten en ouders 
Via de prachtige eikenhouten trap met een witte, organisch vormgeven balustrade van zolder tot en met de kelder, kom je eerst op de verdieping waar de kinderen hun slaapkamers en badkamer hebben. Deze badkamer heeft een ingebouwd bad, een dubbele wastafel met mozaïek op de wand en ter hoogte van de douche een houtlooktegel met verticaal reliëf. Verderop is ook nog een ruim kantoor, dat aan een multifunctionele ruimte grenst waar gasten kunnen logeren. Als die er niet zijn wordt de ruimte als extra tv-kamer gebruikt. De zolder is het domein van de ouders met een chique slaapkamer, badkamer, dressing en toilet. De achterwand van het bed werd door Choc Studio ontworpen, die ook de stof voor het bed leverde, de nachtkastjes en de nachtlampjes, als onderdeel van het complete lichtplan voor de woning.  


Tuin

Vrijstaande woning, familiehuis, Bronkhorst – Choco studio, The Art of Living

Alle leveranciers van de tuin

Louvredak

Livium

Steenstrips

The Flagstone Company

Tuinmeubilair

4 Seasons Outdoor

Buiten bijgebouw

Bronkhorst Buitenleven

Tuinarchitect & Tuinaanleg

DAM TUINEN
Vrijstaande woning, familiehuis, Bronkhorst – Choco studio, The Art of Living

Sfeervol buitenverblijf 
Achter in de ruim opgezette tuin staat voorbij de prachtige tachtigjarige bonsaibomen een buitenverblijf van formaat. De bewoner vertelt: “De architect van ons huis heeft samen met de hovenier hiervoor een opzet gemaakt en daarmee zijn we naar Bronkhorst gegaan. Bronkhorst heeft samen met de hovenier gekeken hoe en met welke materialen ze ons buitenverblijf het beste konden bouwen. We wilden er graag een toilet hebben, een buitenkeuken en een zitkuil.” En zo geschiedde: over bijna de volledige breedte van de tuin werd door Bronkhorst Buitenleven een zestien meter lang buitenverblijf gerealiseerd, dat ook nog eens viereneenhalve meter breed is. Aan de buitenzijde staat een stoere buitendouche. Daarnaast, aan de binnenzijde van de tuinkamer, is een gezellige zitkuil gemaakt die aan de voorzijde afsluitbaar is met glazen schuifwanden en een verwarmingselement in het plafond heeft. Tussen de zitkuil en de eettafel is een doorkijkhaard geplaatst. Boven de eettafel is thermisch gemodificeerd ayoushout op het plafond bevestigd dat doorloopt over de achterwand en is voorzien van twee ledstrips die vanuit de woning ook een ware blikvanger vormen. Bronkhorst realiseerde alle elementen in het buitenverblijf, waaronder ook de verlichting en de aanleg van de elektra. Aan de linkerzijde van de eettafel is een buitenkeuken met een schiereiland. Barbecueën doet het gezin op de verrijdbare barbecue. Voorbij de buitenkeuken vind je een toilet en een berging, die allebei via een deur in de prachtige houten wand van thermisch gemodificeerd ayous zijn geplaatst. Het ontbreekt de bewoners kortom aan niets in en rondom hun woning. Of aan bijna niets, want binnenkort zullen in hun kelder ook het binnenzwembad, de sauna en de bar gebruiksklaar zijn.  

Editor: Media Team

Datum: 08-12-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal