Van binnen naar buiten | Het terras als tweede huiskamer | Tegels | Douglas & Jonges | vtwonen

Van binnen naar buiten

Het terras als tweede huiskamer

Het ervaren van woongeluk in je eigen woning beperkt zich zeker niet tot in je huis. Je (dak)terras of balkon hoort wat dat betreft net zo bij je huis als elke andere ruimte. Redenen genoeg om te zorgen dat deze buitenruimte dan ook aanvoelt als een extra kamer.

Want hoe fijn is het om deze te benutten als verlengde van bijvoorbeeld je woon(kamer). Op zomerdagen de deuren openzetten en het gevoel hebben alsof je kamer ineens twee keer zo groot is geworden. Haal licht en ruimte in huis door de vloer van binnen naar buiten door te trekken. Zo kun je voortaan ook heerlijk buiten genieten van dat ultieme gevoel van wooncomfort, in welke stijl dan ook die bij je past.

Optimale balans

Door zowel binnen als op je terras te kiezen voor dezelfde soort vloertegel, creëer je een prachtige eenheid. Het terras wordt zo bijna automatisch een verlengde van je huis en andersom. Hierdoor ontstaat als het ware een optimale balans tussen huis en tuin. Het huiselijke en knusse gevoel van je woonkamer vloeit als vanzelf door je tuin in, maar ook de natuurlijke rust en het gevoel van buiten beïnvloedt weer je woonruimte. Op die manier voel je je in beide ruimtes net wat meer thuis. Bijkomend voordeel is dat de ruimte optisch vergroot wordt en je praktische leefruimte toeneemt. Helemaal wanneer er sprake is van een overkapping van het terras.

Binnen- en buitencollectie
Natuurlijk kun je de tegels uit je woonkamer niet zomaar buiten verwerken. De buitenruimte vereist immers een gehele andere toepassing. Zo moeten de tegels naast kras- en slijtvast ook vorstbestendig zijn. Vaak zijn buitentegels dan ook een stuk dikker. In de vtwonen collectie by Douglas & Jones zijn diverse series met zowel een binnen- als buitencollectie. Deze tegels kun je dus met een gerust hart op je terras verwerken, om vervolgens op dezelfde tegels naar binnen te stappen.

Rechts: Solostone Classic van vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones

Duostone Flower White on Black & Duostone Hormigon van vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones

Mix & match je eigen terras
Denk bijvoorbeeld aan duostone buitentegels, waar de tegels worden verlijmd op een extra dikke speciale onderlaag van gerecycled keramisch materiaal. Sterk als steen, maar bijzonder licht in gewicht. Hierdoor ontstaan buitentegels die makkelijk in (gestabiliseerd) zand te verwerken zijn. Zo krijg je een mooi, strak en blijvend resultaat, maar ook de mogelijkheid om ze ooit weer ergens te (her)gebruiken. En met verschillende mogelijkheden om aan te sluiten op de binnenvloer, zorg je zowel binnen als buiten voor een sfeervolle, evenwichtige uitstraling.


“De buitentegels zijn gemakkelijk in (gestabiliseerd) zand te verwerken”


Speelse dessins
Extra bijzonder zijn de dessintegels uit de duostone collectie. Met verschillende speelse dessins maak je van de buitenvloer échts iets bijzonders. En helemaal in je eigen stijl! Sluit aan op een mooie binnenvloer met de prachtige ton-sur-ton dessins uit de serie Hormigon of ga juist voor een opvallender dessin. Bijna iconisch is de Flower White op een zwarte tegel. Mooi voor een grootse toepassing op het gehele terras, maar ook voor een fraai karpet van tegels onder de buitentafel. En in combinatie met de uni tegel op de binnenvloer blijft het toch één geheel en wordt je terras als het ware dé blikvanger van je huis.

Van binnen naar buiten | Het terras als tweede huiskamer | Tegels | Douglas & Jonges | vtwonen

Grootformaat
Maar er is meer om uit te kiezen. Net zoals binnen worden ook buitentegels steeds rianter qua afmeting. Grotere tegels leidt tot minder voegen. Dat maakt je buitenvloer minder kwetsbaar en maakt je terras ook nog eens optisch een stuk ruimtelijker, en een optische vergroting van je terras! De Solostone tegels uit de vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones zijn bijvoorbeeld in grootformaat, deze tegels meten maar liefst 92×92 cm.

De grootformaat tegels uit de Solostone collectie zijn eveneens toe te passen op een uniek draagsysteem, waardoor ook toepassing op een dakterras of balkon mogelijk wordt. Daarnaast is het natuurlijk een fraaie manier om electrakabels en leidingen weg te werken.

De vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones zijn te bewonderen bij geselecteerde dealers door het gehele land.

 

Tekst: Inge Ruijs
Fotografie: Jansje Klazinga & Dennis Brandsma

___

 


Douglas & Jones, Special edition, Tegelgroep, wanden en vloeren

The Art of Living Selections | De mooiste wanden & vloeren  


Magazine The Art of Living ging de samenwerking aan met Tegelgroep Nederland om een special edition te publiceren over de mooiste wanden & vloeren. Je kunt deze special edition nu online bekijken. Benieuwd? Klik snel door!

__
Bekijk hier de speciale editie | Wanden & Vloeren!