Van Bruchem Staircases, trappen, exclusieve trappen, staircase

Van Bruchem Staircases

LID trappen schitteren in Amsterdam

Midden in het restaurant George Marina in Amsterdam schitteren deze LID* trappen. Samen met Framework Studio zijn we een zeer prettig ontwerpproces in gegaan.

Eigenaar Harm Heurkens: “Wij werden in een vroeg stadium bij het project betrokken. Dit betekent vaak dat er ruimte is voor een grote trap en dat er veel mogelijkheden zijn qua design!” Alles is gestuct in beton-look waardoor het ononderbroken doorloopt en één geheel creëert. De stalen treden, in combinatie met de ronde lijnen zorgen voor een modern en robuust uiterlijk. Functionaliteit en design zijn prachtig gebalanceerd in deze trappen.

Thomas Geerlings van Framework Studio: “Wij wilde de verschillende verdiepingen echt duidelijk verbinden met een trap. Het project verliep geheel volgens planning, al was de constructie niet eenvoudig door de torsiekrachten in de helix. De reacties zijn zeer lovend. Het is ook niet een kleine trap. De glooiende vorm, op deze locatie, met dit uitzicht  is natuurlijk een prachtig gezicht. Wij zijn een paar jaar geleden in contact gekomen met Van Bruchem Staircases. Na een aantal succesvolle projecten schrijven wij alleen nog maar VBS voor voor dit soort gecompliceerde opgaven.”

*LID
LID (Limitless in Design) is een revolutionaire bouwmethode die meer vormvrijheid biedt. LID combineert in de basis 3 materialen: staal, een speciaal vulmiddel en een keiharde toplaag. De toplaag kan in elke structuur (van glad tot grove stuclook) en elke afwerking (van hoogglans tot betonlook) worden aangebracht. De basisconstructie van de trap wordt aangevuld met bijvoorbeeld houten treden en stootborden, een glazen hekwerk of een stalen leuning.

Van Bruchem Staircases, trappen, exclusieve trappen, staircase

Van Bruchem Staircases, trappen, exclusieve trappen, staircase

Van Bruchem Staircases, trappen, exclusieve trappen, staircase

___

Alle projecten van Van Bruchem Staircases bekijken? 

 

___

Contactgegevens:

  • Van Bruchem Staircases
  • Skoon 80 – F
  • 1511 HV Oostzaan