Dekton Onirika: een innoverend ontwerp om bij weg te dromen

Cosentino

Cosentino is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie en distributie van innoverend en hoogwaardig materiaal voor de wereld van architectuur en  design. In samenwerking met Nina Magon, oprichter en directeur van de wereldberoemde Nina Magon Studio, produceerde zij de Dekton Onirika collectie. We geven je graag meer informatie over de samenwerking tussen deze twee partijen en de fantastische collectie die hier uiteindelijk uit is ontstaan.  

Unieke samenwerking 

Nina Magon kwam met Cosentino in aanraking toen zij werkte aan een restaurantproject in een zeer prominente markt. Het restaurant had een stijlvol en duurzaam oppervlakte materiaal nodig voor verschillende werkbladen, vloeren, tafels, en de bar. De zoektocht naar dit materiaal leidde naar de Dekton collectie van Cosentino. Ze was erg onder de indruk van het materiaal, omdat het er niet alleen prachtig uitziet, maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Nadat ze het materiaal talloze keren had gebruikt, bedacht ze andere ontwerpen en kleurstellingen en legde dit aan het bedrijf voor. Cosentino was direct enthousiast en zo was een samenwerking geboren.  

De wereld van de dromen 

Het ontwerpen van de Dekton Onirika collectie was een hele reis met als resultaat een product dat geïnspireerd is op de wereld van de dromen. De collectie vervaagt de scheiding tussen de werkelijkheid en de droomwereld, het omringt je met een serene schoonheid. Met het streven van Cosentino naar innovatie, schoonheid en duurzaamheid en de liefde van Nina Magon voor het materiaal, werd een collectie samengesteld die veelzijdig is. Dit betekent dat het materiaal op verschillende manieren toegepast kan worden en prachtige kleuropties bevat. Ook de ongeëvenaarde technologie van Dekton werd op deze manier behouden. 

Schoonheid van natuursteen 

Door de veelzijdigheid van de collectie is er altijd wel een ontwerp dat past bij het beoogde interieur. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op en niets is te gek. De schoonheid van natuursteen komt goed tot zijn recht en de symfonie van de vorm en de materie weten het oog te boeien. Waardoor iedereen zal vallen voor een ontwerp uit deze collectie.  

Editor: Media team

Datum: 17-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cosentino