Van een oud klooster naar appartement

Studio Boud

Voor een oud kloosterpand met kapel heeft Studio Boud een aantal visuals gemaakt. Het pand krijgt namelijk een nieuwe bestemming. Momenteel fungeert het gebouw als kantoor, wat opgesplitst gaat worden in een drietal appartementen. Om de verkoop van deze appartementen te bevorderen, heeft Studio Boud de opdracht gekregen om te assisteren. Middels een aantal 3D visuals zullen de appartementen nu op de markt worden gebracht, alvorens de verbouwing gaat plaatsvinden.  

Appartement, interieur, Studio Boud, The Art of Living

Moderne luxe met een historisch tintje 

Voor het grootste appartement, waarbij de oude kapel van het kloosters als eyecatcher dient, is bewust gekozen voor een frisse, stoere en toch een moderne uitstraling. Dankzij de overvloed aan licht en de hoge plafonds is de woonkamer een uitnodigende en aangename ruimte om tijd door te brengen. De gietvloer, gecombineerd met de lichte wanden, zorgt voor een fris geheel en een luchtige sfeer. De moderne allure van het interieur wordt versterkt door de geometrische vormen in de verlichting, terwijl het donkerblauw een gedurfde touch toevoegt.  

Appartement, interieur, Studio Boud, The Art of Living

Licht, aards en speelse accenten 

Het meubilair is zorgvuldig gekozen in lichte, aardse tinten met hier en daar een accent van zwart. De speelsheid wordt benadrukt door de geometrische bekleding van de eettafel bank. Bovendien dragen de natuurstenen salontafels en het aanrechtblad bij aan de luxe afwerking van het geheel. 

Appartement, interieur, Studio Boud, The Art of Living

Koele tonen en warme houttinten  

Door de combinatie van koele tonen en warme houttinten ademt de slaapkamer een sfeer van rust en sereniteit uit. De karakteristieke kenmerken van het pand, zoals de getoogde raampartijen, zijn behouden gebleven. Ook de van oudsher toegepaste segment boog versterkt door middel van strakke LED-verlichting, waardoor het historische uiterlijk van de ruimte op een eigentijdse manier wordt geaccentueerd. 

Contrasterend samenspel 

Het contrast tussen de moderne, strakke lijnen en de klassieke elementen van de kapel zorgt voor een interessant samenspel dat elkaar versterkt. Dit spanningsveld tussen oud en nieuw draagt bij aan de excentrieke uitstraling van de ruimte. 

Functionele badkamer  

De badkamer is uitgerust met een scheidingswand van licht rookglas en is omlijst door RVS. De praktische schuifdeur verdwijnt naadloos in de wand, waardoor de ruimte optimaal benut kan worden. Het lichtplan verspreidt sfeervolle verlichting door de gehele ruimte, waardoor het historische karakter van het appartement wordt benadrukt en een warm contrast vormt met het koele kleurenpalet. 

Editor: Media Team

Datum: 11-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Studio Boud