previous arrow
next arrow
  • Van Egmond Totaal Architectuur
  • Gooweg 5
  • 2201 AX Noordwijk

Van Egmond Architecten

Struinen door de duinen met Van Egmond | Totaalarchitectuur aan de Nederlandse kust

Het leukste is om via één van de boulevards het kustplaatsje Noordwijk aan Zee binnen te rijden. Aan de Noordzijde vind je de Koningin Wilhelminaboulevard met de kenmerkende vuurtoren, de mondaine strandclubs, de restaurants en het chique Hotel van Oranje. Aan de Zuidzijde ligt de Koningin Astridboulevard, gelegen aan Hotel Huis ter Duin, waar de bewoners van de kapitale villa’s en appartementen genieten van hun zeezicht. Als we het van tevoren hadden geweten, hadden we onderweg al heel wat mooie projecten van Van Egmond kunnen bewonderen. Maar gelukkig konden we in de herkansing tijdens een spontane sightseeing tour door de karakteristieke duinen. Een bijzonder interview dus met Van Egmond Totaalarchitectuur.

Van Egmond Totaalarchitectuur is een dynamisch architectenbureau met een opvallend brede variëteit aan projecten en opdrachtgevers in het hoge segment. Of het nu gaat om villa’s voor leden van het Koninklijk Huis, complete steden- bouw, kantoren voor mediamagnaten, tuinen of speciale zorgprojecten: elk ontwerp wordt, zoals zij zelf aangeven, met liefde en aandacht tot op het laatste detail begeleid. “Maar duinvilla’s ontwerpen is toch wel onze specialiteit en daar staan we ook om bekend. Het zeeklimaat, de omgeving en de specieke opdrachtgever die hier komt wonen vragen om veel kennis en ervaring. Die hebben we in al die jaren wel opgebouwd!”


Heb je deze villa’s van Van Egmond Architecten al bekeken?

  • |

 

“We kunnen deze mooie villa’s creëren, omdat we altijd goed luisteren naar de wensen van de opdrachtgever. Zij hebben in hun leven al heel wat gezien en weten daarom vaak al goed wat ze wel en niet willen. Ze zoeken echter iemand die hun wensen en behoeften kan vertalen in een mooi en functioneel ontwerp. Dat maakt elk ontwerp van ons uniek. Uiteraard omdat iedere opdrachtgever uniek is, maar ook omdat de omgeving, in dit geval de duinen, om een bepaald ontwerpt vraagt.”

Van Egmond is een echt begrip
In Noordwijk aan Zee, maar inmiddels ook in de rest van Nederland en in het buitenland, is Van Egmond echt een begrip geworden. Opgericht door vader en oom en inmiddels al enkele jaren geleden overgenomen door zoon Diederik en dochter Britta. “We zijn supertrots op onze achtergrond en het feit dat die is verweven met onze bedrijfscultuur en omgangsvormen. Met bijna veertig medewerkers in dienst en vele complexe, uitdagende projecten, lukt het ons gelukkig nog altijd om van iedere dag een feestje te maken. Deze bijzondere sfeer ervaart de opdrachtgever natuurlijk ook bij ons. Daarom komen onze opdrachten vrijwel altijd via mond tot mond reclame tot stand. Maar het gebeurt ook weleens dat mensen ter plekke aanbellen bij onze opdrachtgevers om te vragen wie de ontwerper of de bouwer van hun woning is. Het is dus eveneens de woning zélf die spreekt. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.”

Britta en Diederik zijn allebei architect, maar zijn ook beiden verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Britta: “We zijn ondernemers, aanjagers, sales managers en stylisten. Onze aanpak is altijd integraal en we zijn bij ieder detail betrokken. Iedere dag zijn we met mensen in gesprek om hun leefomgeving mooier en beter te maken. Zo was ik laatst in een oude seminarie, waarbij de opdracht was om er ‘het meest dankbare gebouw’ van te maken. Ik heb geen gelovige achtergrond en ben daarom helemaal de cultuur van de opdrachtgever ingedoken. Zo heb ik diensten bijgewoond en de historie bestudeerd. Dat soort dingen vinden wij niet alleen ontzettend spannend en leuk, maar geven ons oprecht heel veel voldoening.”

 

 


Van Egmond Totaal Architectuur

Van Egmond Totaal Architectuur | Architecten


Met bijna veertig medewerkers in dienst en vele complete uitdagende projecten, lukt het ons gelukkig nog altijd om van iedere dag een feestje te maken
__
Alle projecten en blogs van Van Egmond Totaal Architectuur bekijken?