previous arrow
next arrow
Slider

Van Egmond Totaal Architectuur

Britta en Diederik van Van Egmond Totaal Architectuur staan aan het stuur van dit familiebedrijf. Het bureau is gevestigd in Noordwijk en heeft al vele projecten op haar naam staan. Samen met meer dan 40 medewerkers worden de meest bijzondere projecten gerealiseerd. De werkzaamheden bestaan uit architectuur, stedenbouw, interieur, concepten, haalbaarheidsonderzoek, supervisorschap en bouwmanagement. 

Particuliere en zakelijke ontwerpen

Door middel van een duidelijke analyse en vele gesprekken met de opdrachtgevers worden unieke ontwerpen gecreëerd. Naast het ontwerpen van woningen heeft Van Egmond Totaal Architectuur ook al vele andere projecten gerealiseerd zoals complete woonwijken, hotels en luxe kantoorcomplexen.

Duinvilla’s

Echter ligt de specialiteit van Van Egmond Totaal Architectuur toch bij de ontwikkeling van duinvilla’s. De omgeving en specifieke wensen van de opdrachtgever vragen bij deze villa’s om veel ervaring en kennis. Dit bieden ze dankzij een mix van jong enthousiasme en vakmanschap.

___

Alle projecten met Van Egmond Totaal Architectuur zien?

 

  • |
  • |

 

Moderne villa in de natuur

De realisatie van deze woning is te danken aan Van Egmond Totaal Architectuur. Het uitgangspunt van deze villa is de intimiteit van de omgeving. Het resultaat: een moderne villa voorzien van alle gemakken die zich volledig openstelt voor de omringende natuur.

Romantische parkvilla

Bij deze unieke villa kregen Britta en Diederik van Egmond de opdracht om zowel het exterieur als interieur aan te pakken. In samenwerking met Van Berkel Aannemers en Sjartec voor de luxe badkamer werd de jaren ’30 woning omgetoverd. De romantische villa laat binnen en buiten in elkaar overvloeien.

Familievilla in de Duinen

De familie woning midden tussen de duinen aan de kust benadrukt de typische Noordwijkse architectuur. Dit zie je dan ook terug in de bijzonder gedetailleerde puntgevels van het gebouw.  Het groen rondom de villa zorgt voor veel privacy, precies zoals de eigenaren het graag zien.

Villa met panoramisch uitzicht

Dit statige herenhuis is gelegen op een duin waardoor het vanuit een weide omtrek is te zien. De stijlen klassiek en modern worden in deze woning gecombineerd waardoor de villa een luxe uitstraling krijgt met moderne invloeden.

Villa aan het water

De villa is omringd door water, dit was dan ook het uitgangspunt voor het architectenduo Britta en Diederik. Iedere gevel is ontworpen alsof het een voorgevel is. Dit zorgt er dan ook voor dat het dak van de woning prominent aanwezig is. Voor de stijl is Van Egmond Totaal Architectuur uitgegaan van een combinatie tussen klassiek en modern.

Luxe wellness in souterrain

Na een aantal jaar in Amerika te hebben gewoond is het voor de eigenaren van deze woning tijd om terug te keren naar de lage landen. Deze woning, gelegen tegenover een ruïne, is een opvallend pand tussen de rest in de wijk. En dan te bedenken dat de bewoners ‘niets opvallends’ wilden.

Natuurlijke materialen

Van Egmond, architecten realiseerde met deze villa de perfecte overgang tussen de buurtbebouwing en het weidse landschap. Het spel van hoeken en knikken in de kappen sluit naadloos aan op de omgeving en zorgt voor veel toetreding van daglicht. De woning is opgetrokken uit stoere en robuuste, bewezen materialen, waardoor een interessant spanningsveld is ontstaan tussen riet, hout en baksteen. Het gebruik van deze natuurlijke materialen maakt deze woning echt een lust voor het oog.

 

Van Egmond Totaal Architectuur, architectenbureau, ontwerpbureau, diederick van egmond, britta van egmond, ontwerpbureau, the art of living

Diederik en Britta van Egmond


“We kunnen deze mooie villa’s creëren, omdat we altijd goed luisteren naar de wensen van de opdrachtgever”

 

___

Contactgegevens:

  • Van Egmond Totaal Architectuur
  • Gooweg 5
  • 2201 AX Noordwijk

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 08 | dec | 2020


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media