Van gedateerde façade tot zwarte blikvanger

Rob Zeelen

Een gedateerde gevel uit 1968 met een grote, lege ruimte erachter op een mooie plek in het centrum van Venlo. Hierin zag Rob Zeelen in 2015 een uitdaging voor het realiseren van zijn woon- en werkomgeving. Dankzij de combinatie van een originele geest, het vereiste vakmanschap en prachtige materialen werd het gebouw langzaam getransformeerd tot spraakmakend pand waarin de signatuur van Rob Zeelen perfect is vertaald.


Leefkeuken

Blikvanger - Rob Zeelen, The art of living

Alle leveranciers van de leefkeuken

Interieur

Rob Zeelen
Blikvanger - Rob Zeelen, The art of living

Van hoog niveau

Net zoals in Robs andere projecten lag ook hier de lat hoog om het optimale resultaat te bereiken. Zo werden het bestaande trappenhuis en een gedeelte van het dak verwijderd en werd in plaats daarvan een onbehandelde staalconstructie met glas teruggeplaatst, waardoor er daglicht is gecreëerd tot in het souterrain. De gehele voorgevel en zeven meter van het dak aan de voorzijde zijn opnieuw opgebouwd met dubbel gebakken zwarte glazuursteen, die van het pand een absolute blikvanger maken.


Slaapkamer

Blikvanger - Rob Zeelen, The art of living

Het interieur als inspiratiecentrum

Vanbinnen is het pand één grote inspiratieruimte met telkens nieuwe verrassingen die de zintuigen uitdagen om nieuwe indrukken op te doen. De schitterende trap, waarvoor een massief blok carraramarmer in Italië op maat werd gezaagd, blijkt een uniek staaltje vakmanschap. Daarnaast is er een interessant niveauverschil in het pand gecreëerd waardoor het souterrain zichtbaar is vanuit de entree.


Living

Blikvanger - Rob Zeelen, The art of living

Een optische illusie

Dankzij subtiele overgangen slaagde Rob erin een verbazingwekkende optische illusie neer te zetten. Zo is het plafond over een lengte van vijftien meter voorzien van een textieldoek dat in kleur verloopt van antraciet naar wit. Op de eerste etage heeft het plafond vanaf de voorgevel tot aan de sfeervolle patio een zwartgelakte uitvoering. Het prachtige kurkeik in de patio is zichtbaar vanuit alle etages van het pand, wat een bijzondere binnen-buitenbeleving oplevert.

Imperfectie

De vele stijlvolle producten en materialen zijn prachtig gecombineerd met ‘imperfectere’ materialen, zoals een gevlinderde betonvloer die scheuren toont die door de jaren heen zijn ontstaan. Op die manier krijgen opdracht-gevers de gelegenheid deze materialen op de puurste manier te ervaren.


Bovenverdieping

Blikvanger - Rob Zeelen, The art of living
Blikvanger - Rob Zeelen, The art of living

Een mooie samensmelting

De inspiratie voor de realisatie van dit pand is als het ware een samensmelting van alle verkregen input uit de 35-jarige carrière van de interieurarchitect. Rob: “De meest spraakmakende projecten komen tot stand door een perfecte samenwerking met de opdrachtgevers, de bouwkundig architect, de leveranciers en mijzelf. Het geeft enorm veel voldoening om de opdrachtgevers te kunnen verrassen met deze omgeving.”

Editor: Media team

Datum: 09-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Jurrit van der Waal