Van houtkachel tot sfeerhaard; wat is er allemaal mogelijk

De marketingreus

Haarden voorzien iedere woning van karakter en sfeer want ze vormen het middelpunt van de woonkamer. Vandaag de dag zijn er talloze haarden en haardopstellingen mogelijk, maar wat is nu de juiste voor jouw interieur? Want niet alleen design speelt een rol, maar functionaliteit net zo goed. Daarom worden hier een paar voorbeelden toegelicht.  

De houtkachel  

De houtkachel zorgt al jaren voor ambiance en warmte in huishoudens. Vroeger omdat deze warmte noodzakelijk was, nu vooral voor een warme sfeer. Een houtkachel zorgt voor en authentiek gevoel en draagt bij aan huiselijk gevoel. Het houtkachel assortiment is nu breder dan ooit en de keuze is reuze. Denk aan een inbouwhaard in een designmeubel, een doorkijkhaard of een hangende houtkachel, er is altijd iets dat past bij jouw interieur.  

De gashaard 

De gashaard brengt sfeer en warmte met het ultieme gebruikersgemak. Met één druk op de knop is er een warm behaaglijk vuurtje. Gashaarden kunnen makkelijk geplaats worden, zelfs in een tv-meubel. De cinewall of het haardplateau zijn erg populair bij  onder andere Flamboyant Haarden. Voor een echt design interieur. 

De sfeerhaard 

De elektrische sfeerhaard is een relatief nieuwe speler op de haardenmarkt. De sfeerhaard heeft de afgelopen jaren een enorme groei meegemaakt, waardoor het vuur van deze haard nauwelijks te onderscheiden is van een echt houtvuur. Daarnaast kun je een sfeerhaard heel makkelijk aan en uit zetten en wordt deze niet wam, waardoor hij het beste te gebruiken is bij haardopstellingen. 

De speksteenkachel 

De speksteenkachel is een authentieke houthaard die prachtig staat in een scandinavisch interieur. De speksteenkachel en speksteenhaard zijn haarden die lang de warmte vasthouden. Dit brengt nog meer sfeer en gezelligheid in de woning.

Een haardmeubel 

Om elk soort haard kan een prachtig haardmeubel geplaatst worden. Volledig naar eigen wens en smaak. Een haardmeubel is vaak maatwerk, zodat de opstelling altijd in uw interieur past qua grootte, maar ook qua kleuren, materialen en soort haard. 

Editor: Media team

Datum: 12-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living