Van Houtum Architecten

Van Houtum Architecten is een dynamisch architectenbureau met een rijke ervaring. Het bureau is actief op het gebied van woning- en utiliteitsbouw. Op elk schaalniveau wordt er met evenveel enthousiasme en ambitie gewerkt. Het bureau bestaat uit een team van architecten en ingenieurs die deskundig zijn in het ontwerpen, uitwerken en begeleiden van uiteenlopende projecten in nieuwbouw, verbouw en interieurbouw.

Informatie over Van Houtum Architecten


Maatwerk in architectuur

vanHoutumarchitecten staat voor karaktervolle architectuur. Voor het creëren van inspirerende gebouwen met oog voor mens en omgeving. Iedere situatie is uniek en vraagt om een aanpak op maat. Het bureau heeft alle benodigde disciplines in eigen huis om bij elke opgave het optimum van ambities en mogelijkheden te vinden. Dit levert eigenzinnige gebouwen op met een toegevoegde waarde en een focus op leefbaarheid, gebruik en ervaring.

De kunst van het creëren

vanHoutumarchitecten is een veelzijdig architectenbureau met ruime ervaring en passie voor de gebouwde omgeving. Wij ontwerpen weldoordachte gebouwen die inspireren. Gebouwen met een bijzondere ruimtelijkheid en een zorgvuldige detaillering. Onze architectuur is niet gebonden aan één stijl en niet aan mode onderhevig. Ze is passend, tijdloos en ingetogen.

Het bureau

vanHoutumarchitecten is actief op het gebied van woning- en utiliteitsbouw. Op elk schaalniveau wordt er met evenveel enthousiasme en ambitie gewerkt. Het bureau bestaat uit een team van architecten en ingenieurs die deskundig zijn in het ontwerpen, engineeren en begeleiden van uiteenlopende projecten in nieuwbouw, verbouw en interieur. Met een scherp oog en veel gedrevenheid levert vanHoutumarchitecten unieke gebouwen die toekomstbestendig en innovatief zijn. Projecten worden op consistente wijze in detail technisch uitgewerkt. Het bureau heeft alle (brand)technische, constructieve en juridische disciplines in eigen huis zodat projecten integraal ontwikkeld worden tot één eindproduct. Duurzaamheid en energiezuinigheid spelen een grote rol in de ontwerpen en de engineering. Dit uit zich zowel in de toepassing van de nieuwste technieken en materialen, als in het zoeken naar kansen en mogelijkheden voor herontwikkeling of hergebruik bij transformatieprojecten.