Van ontwerp tot realisatie: een tuin met wow-effect 

Studio Linda Wester

In samenwerking met uitvoerend hovenier Antwan Tuin Totaal heeft Studio Linda Wester dit project gerealiseerd in Rhoon. Het zwembad heeft hier een centrale plek in de tuin. Doordat de klant hier de mogelijkheid had om een stuk grond achter het huis erbij te kopen, ontstond er een grote ruimte, waarbij er behoefte was aan een nieuwe indeling van de tuin.   

Een wow-effect  

Er is een extra pui geplaatst aan de achterzijde van de woning, zodat er nog meer verbinding ontstaat met het grote eetterras vanuit de woonkamer. Extra aandacht is besteed aan een mooie basis, met goede materialen. Denk hierbij aan duurzame materialen voor bestrating en vlonder, zoals Millboard vlonderplanken en 2 centimeter dikke keramische tegels, gelegd op Romfix. Voor een extra wow-effect zijn de grote tegels verhoogd geplaatst rondom het zwembad en in verstek gezaagd.

Hergebruik van materialen  

De zwarte schutting en berging is juist weer gemaakt van onze oude vlonderplanken. Ook in een moderne stijl kan je materialen heel goed hergebruiken. In de voortuin is juist ruimte voor heel veel groen en de grote keramische tegels zijn op maat gemaakt. Hierdoor ontstaat een royaal pad naar de voordeur. Ook is er ruimte voor het parkeren van 3 auto’s in de voortuin. 

Van ontwerp tot realisatie 

Een nieuw ontwerp ontstaat niet zomaar. Het maken van een uniek en persoonlijk ontwerp vraagt om creatieve en eigentijdse oplossingen. Studio Linda Wester vindt het belangrijk om een tuin zo efficiënt mogelijk in te delen waardoor er een mooie combinatie ontstaat van groen en functionaliteit. Om zeker te zijn dat de realiteit klopt met het ontwerp, verzorgt Studio Linda Wester ook het vervolgtraject wat betreft planning, coördinatie en communicatie tijdens de offertefase en uitvoering.   

Editor: Media Team

Datum: 08-07-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living