indrukwekkende villa, robin sluijzer, cafe, villa, renovatie

Van oud café naar indrukwekkende villa | Studio Sluijzer

Deze indrukwekkende villa kwam tot stand door een grootschalig (ver)bouwtraject. De opdrachtgevers wilden het geheel, dat dateert uit 1800 en jarenlang de functie had van een café, volledig vernieuwen. Vanwege het grote vertrouwen dat de opdrachtgevers in Robin van Studio Sluijzer hadden, kreeg hij voor zowel het in- als exterieur vrijwel volledige carte blanche.

Compleet nieuwe woning

Robin: “De architectuur is bijna volledig vernieuwd. Het bestaande pand is, op de voorgevel na, gesloopt. Daarbij is er een compleet nieuwe woning achter de voorgevel geplaatst. In het ontwerp hiervan hebben we qua vormenstaal en uitstraling het karakter van het bestaande pand terug laten komen, als verwijzing naar de historie.” Het resultaat: een indrukwekkende villa waarin oud en nieuw elkaar op hele mooie wijze ontmoeten.

Robuuste vormen en natuurlijke materialen

De keuken is een mix van robuuste vormen, afgewerkt met natuurlijke materialen. De keuken heeft een stoere uitstraling door de combinatie van een groot kookeiland met daarboven een decoratief opbergmeubel en een enorme kastenwand. Qua materialen is gekozen voor beton, hout, staal en leer. Robin kiest graag voor enkele, pure basismaterialen en laat die vervolgens in iedere ruimte terugkomen, zodat er een hele mooie eenheid in het interieur ontstaat.

indrukwekkende villa, robin sluijzer, cafe, villa, renovatie

 robin sluijzer, cafe, renovatie

Bohemian gevoel

De keuken staat in open verbinding met een gezellige, ronde eethoek en een living, die van de ruimte wordt afgescheiden door een groot haard/tv-meubel. Door de nissen aan de zijkant en de combinatie met staal is het meubel een echte blikvanger geworden. Een andere eyecatcher is de salontafel in de living, gemaakt van versteend hout. De bamboe wandlampen komen uit de collectie van Robin en voegen, samen met diverse planten, een soort bohemian gevoel toe aan de ruimte.

Van oud café naar indrukwekkende villa Studio Sluijzer

In de leefruimtes pronkt een prachtig haard/tv-meubel met een openhaard van het Haardencentrum en een leren wandbekleding van Alphenberg. Van Eyck shutters realiseerde de houten shutters.

 robin sluijzer, cafe, renovatie

De houten shutters zijn van Van Eyck shutters en vormen een mooi gezicht in en buiten de woning.

Betonnen trap

Ook bijzonder is de opvallende, betonnen trap die de begane grond met de eerste etage verbindt. De trap heeft een robuuste vorm waardoor een hele stoere uitstraling is ontstaan. Dit wordt versterkt door het beton in de vloer. De suède wandbekleding en indirecte verlichting creëren warmte, waardoor ook deze ruimte aansluit bij de rest van het interieur.

Master bedroom

De master bedroom sluit qua sfeer volledig aan bij de rest van het interieur. Opvallend is de grote vide. Robin: “Het huis heeft enorm hoge plafonds, daar wilde ik gebruik van maken. Daarom heb ik in de master bedroom gekozen voor een vide die via een stalen trap bereikbaar is.” Het bed is open in de ruimte geplaatst, waardoor daarachter ruimte ontstond voor een grote maatwerk kast, bekleed met leer. De mooie balans geeft het geheel een serene uitstraling. De badkamer heeft een basis van beton, aangevuld met stalen details en een prachtig stenen ligbad. Hout en indirecte verlichting geven het geheel warmte en sfeer. Ook bijzonder is de moswand naast de douche. Het heldere groen benadrukt de natuurlijke uitstraling van de ruimte.

robin sluijzer, cafe, renovatie

 robin sluijzer, cafe, renovatie

indrukwekkende villa, robin sluijzer, cafe, villa, renovatie

Studio Sluijzer verzorgde zowel het interieur als het exterieur van deze villa met historisch karakter.

indrukwekkende villa, robin sluijzer, cafe, villa, renovatie

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Wil je meer weten over Studio Sluijzer?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media