Van parasols tot loungesets: alle tuin essentials voor jou op een rij

De zomer komt er eindelijk weer aan. Sommige van ons gaan op vakantie en sommige van ons kiezen ervoor om liever thuis te blijven. Mocht jij onder de tweede categorie vallen? Dan wil je natuurlijk toch kunnen genieten van het mooie weer in je tuin. Sta jij op het punt staat je tuin om te toveren in een paradijs? En heb je even geen inspiratie? No worries! In dit artikel bespreken we de belangrijkste tuin essentials. 

Natuurlijke en duurzame materialen

Door meubels van natuurlijke en duurzaam materiaal in je tuin te gebruiken, creëer je een rustige en mooie sfeer. Maar dat is niet alles! Dit soort meubels zijn beter voor het milieu en gaan ook nog eens langer mee. Je bent dus ook meteen ecologisch bezig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tuintafels van hout. Het is tenslotte niet voor niets dat ze geliefd zijn. Ze zien er niet alleen strak en luxe uit en ze komen in vele maten voor. Wanneer je voor een houten tuintafel kiest, raden wij aan om daar passende banken bij te kiezen. Zo maak je een geheel van je tuin en behoud je de rust. Om verder in te spelen op duurzaamheid, raden wij aan om ook je verlichting in de tuin hierop af te stemmen. 

Loungesets

We kennen het allemaal. Aan het einde van een lange werkweek, verlangen we ernaar om lekker te chillen. En ook nu de zomer eraan komt, zullen vele van ons het fijn vinden als we ons kunnen terugtrekken in de tuin. Een echte essential hiervoor is een comfortabele loungeset hoekbank. Op het moment dat je een hoekbank gaat kiezen is het belangrijk om na te gaan hoe groot je tuin is. Op basis daarvan kun je de juiste grootte kiezen en je andere voorkeuren daarop afstemmen. 

Planten en bomen

Je kunt altijd je voorkeuren voor het type groen zelf uitkiezen, alleen kan het natuurlijk geen kwaad om wat tips te geven voor het geval je geen inspiratie hebt. Qua planten zijn de Hortensia, Lavendel en Camelia goede keuzes. Ze zijn mooi en ze geven kleur aan je tuin. Top bomen zijn de Tulpenboom, Japanse sierkers en de Sierpeer. Ook deze bomen geven je tuin kleur, maar vooral een prettig sfeer. 

Echte essentials van dit moment zijn toch echt duurzame materialen en mooie planten en bomen. Maar wat echt niet kan ontbreken is een comfortabele loungeset. Ben jij al geïnspireerd?