Van tuinstoel tot ligbed; ontdek de collecties van Borek

Solfelt

De tropische temperaturen hebben ook dit jaar ons land weten te bereiken. Daarom is het tijd om de tuin weer volledig klaar te maken voor hopelijk een zomer met nog meer heerlijk weer. Natuurlijk is voldoende groen belangrijk, maar een fijn terras mag ook zeker niet ontbreken. Een fijne tuinstoel, ligbed of bank zijn daarom ook een must. We hopen je dan ook te inspireren met deze top 6 tuinmeubelen van Borek

Borek Viking

Allereerst tonen we je graag de Borek Viking. Deze collectie tuinmeubelen werd ontworpen door Frans en Rens en is dan ook te herkennen aan hun signatuur. De set bestaat uit een eettafel, met stoelen en een ligbed met hetzelfde strakke design. De set oogt stoer, strak en hedendaags, waardoor hij fantastisch past bij een moderne tuin.

Borek Hybrid

De Borek Hybrid collectie werd wederom ontworpen door Frans van Rens. Opnieuw koos hij voor een strak design met een duidelijke vormentaal. Teakhout werd gecombineerd met aluminium waardoor de collectie een exclusieve en luxe uitstraling krijgt. De lage fauteuils zijn met dikke kussens aangekleed die tegen alle weersomstandigheden, je kunt ze altijd buiten laten liggen.

Borek Samos

De volgende collectie werd ontworpen door Marcel Wolterinck en heeft een erg moderne uitstraling. Deze Samos serie is zeer uitgebreid en het tijdloze, strakke design van deze meubelen zorgt voor een unieke sfeer. Deze collectie staat daardoor schitterend in vrijwel iedere tuin.

Ligbed, tuinmeubelen, Solfelt

Borek Collete

De Collete collectie van Borek lijkt vrijwel niet op de collecties die je eerder zag, dit komt door de ronde vormen, de warme natuurlijke uitstraling en het lichte gewicht. De collectie oogt dan ook erg fris en elegant. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren zoals antraciet, zand of donkergrijs zodat je er toch je eigen draai aan kunt geven.

Borek Manjito

De Manjito stoel van Borek is een fraai vormgegeven en erg comfortabele stoel. Dit komt doordat de stoel een aluminium frame heeft, die is voorzien van een brede belt. Het design werd ontworpen aan de hand van de populaire Colette stoel. Naast een lage stoel zou je ook kunnen kiezen voor een lage bank, een ligbed en een high dining stoel die verkrijgbaar zijn in dezelfde soort stijl.

Ligbed, tuinmeubelen, Solfelt

Borek Softline

Een nieuwe collectie van Borek is de softline collectie. Deze werd ontworpen door het Italiaanse designer duo Meneghello en Palolli en werd bekroond met tientallen design awards. De Softline collectie is modulair en daardoor is hij uit te bereiden. Ook is hij geschikt voor in- en outdoor gebruik.

Ben jij het eens met onze favorieten of zie jij liever een andere collectie? Bekijk hier alle collecties van Borek.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 03-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Solfelt