villa met rieten dak | NOWA, the art of living

Veelbelovende designstudio ontwerpt villa met rieten dak | NOW.A Design Studio

Het jonge team van NOW.A Design Studio wordt gerund door architect Philip Eskes en werkt vanuit een ontwerpstudio in Noord-Holland. Philip Eskes richtte de ontwerpstudio op vanuit een passie voor het creëren van kwalitatief hoogwaardige, tijdloze en heldere leefomgevingen. Exterieur en interieur dienen hierbij naadloos op elkaar aan te sluiten en elkaar te versterken. Een recentelijk project van NOW.A is deze charmante villa met rieten dak.

villa met rieten dak | NOWA, the art of living

Deuren – staal: Laska Metaal. Meubel maatwerk: Matthijs manten meubelmakerij.

Haarden: InterschouwSpots (merk): Wever & Ducré. Beeld, geluid & ICT: Greenway Telematics. Meubel maatwerk: Matthijs Manten Meubelmakerij. Raamdecoratie & parketvloer: Master Totaalinrichting. Natuursteen openhaard: SolidNature. Lederen haardbekleding: Alphenberg Leather.

Derubeslag: FORMANI. Deuren- staal: Laska Metaal. Natuursteen openhaard: SolidNature.

 

Waterrijke omgeving

Gelegen op een voormalig jachthaventerrein staat deze schitterende villa met rieten dak en strakke lijnen. Voor NOW.A Design Studio was dit de eerste zelfstandige opdracht en een enorme kans. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van NOW.A Design Studio en Vosselman Buiten vormen de villa en tuin een prachtig geheel waarbij het binnen- en buitenleven ongemerkt in elkaar overgaan. Het uitzicht over de tuin geeft, samen met het zwembad, het boothuis en de waterrijke omgeving, het geheel de allure van een Zuid-Europees vakantieverblijf.
villa met rieten dak | NOWA, the art of living

Haarden: Interschouw. Natuursteen kookeiland: SolidNature. Gordijnen & vitrage: Master Totaalinrichting. Elektrische en domotica installaties:P.Hoekwater B.V. De Elektroloog Aalsmeer.

villa met rieten dak | NOWA, the art of living

Natuursteen kookeiland: SolidNature. Keramische tegels (keuken): Porcelanosa. Keuken – volledige realisatie en ontwerp: Keukenstudio van den Bijtel.

Tegels trap: Meijer Tegels & Sanitair. Parketvloer: Master Totaalinrichting. Meubel maatwerk: Matthijs Manten Meubelmakerij.

 

Moderne elegantie

De villa heeft een moderne uitstraling met landelijke elementen en een speels ontwerp. Architect Philip Eskes: “Het hoofdhuis staat evenwijdig aan de weg. We hebben dwars op het hoofdhuis een duidelijke kopgevel gecreëerd met strakke elementen die doorlopen in de dakkapel. De luifel boven de voordeur vormt een verbinding met de rechterzijde van de woning. Door deze twee elementen te verbinden, komt alles samen en ontstaat er een duidelijke entreepartij die veel elegantie geeft.” Aan de achterzijde van de woning is de master bedroom gesitueerd. Deze ligt onder een met riet bedekte puntdak met een houten- spant die de lijn van het dak volgt.

Louvrepanelen: Livium. Terrasverwarming: HEATSTRIP. Buiteninrichting: Hora Barneveld.

Louvrepanelen: Livium. Gevelstenen: Petersen Benelux. Poort: DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V. Schuifpuien: TUDOR Kozijnen & Deuren. Keramische tegels (buiten): Trivium Ceramics.

villa met rieten dak | NOWA, the art of living

Louvrepanelen: Livium. Aluminium kozijnen (merk): Schüco.

 

Eenheid

Vanuit de master bedroom hebben de bewoners, via een volledige glazen pui toegang tot een inpandig balkon, dat bovenop een deel van de veranda is gebouwd. Het balkon biedt uitzicht over de tuin en de verderop gelegen plas. Dichterbij is het dak voorzien van sedum, hetgeen voor een aangename sfeer zorgt. Op meerdere plekken op het perceel komt het ontwerp van de woning terug, zoals in het boothuis en in de twee bijgebouwen bij het zwembad waarin het toilet en de doucheruimte zijn gepositioneerd. Achter in de tuin is aan de steiger een gastenverblijf gerealiseerd.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van NOW.A Design Studio?