Royal Grass, veiligheid, kunstgras

Veiligheid kunstgras | Royal Grass

 De afgelopen jaren is de veiligheid van kunstgras steeds vaker onder een vergrootglas gelegd. Voor Royal Grass is de veiligheid van kunstgras net zo belangrijk als de kwaliteit van het product. Om deze reden worden alle kunstgrassoorten van Royal Grass uitgebreid getest.

Onderzoek

Steeds vaker komen er berichten voorbij in de media waarbij de veiligheid van kunstgras in twijfel wordt getrokken. Eind 2016 stelden wetenschappers vast dat sporten op kunstgras schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Dit komt door de rubbergranulaat, die vaak gebruikt wordt voor het opvullen van de velden. Deze korrels van rubber worden verkregen uit gebruikte autobanden en zouden hierdoor schadelijke stoffen bevatten als zink en lood.

Europese norm

Bij Royal Grass wordt nooit gebruik gemaakt van rubbergranulaat voor de invulling van het gras. Zij maken enkel gebruik van natuurlijk zand voor het opvullen van het gras, mocht dit nodig zijn. Het gras van Royal Grass wordt al sinds 2004 uitgebreid getest en geïnspecteerd. Hieruit is gebleken dat alle producten voldoen aan de Europese norm, de EN71-3, die wordt beschouwd als een van de strengste normen als het gaat om veiligheid.

Kwaliteit en veiligheid

Bij Royal Grass staan kwaliteit en veiligheid hoog op het lijstje. Het bedrijf streeft naar perfectie en probeert dagelijks de kwaliteit van het product te verbeteren. Het bedrijf heeft naar aanleiding van de discussie over de veiligheid van het kunstgras nogmaals alle producten laten testen. Uit deze tests is gebleken dat het kunstgras van Royal Grass honderd procent veilig is.

Tekst: Royal Grass
Fotografie: Royal Grass

____

Meer projecten bekijken van Royal Grass?

 


Royal Grass, kunstgras

Royal Grass


“Stevig, duurzaam en natuurlijk kunstgras met de hoogste kwaliteit”

__
Meer informatie over Royal Grass?