Veranda’s & Serres


Artikelen

Meer over Veranda’s & Serres

Serre aanbouwen, ramen en deuren, houten veranda Binnen en buiten verbinden

Langer genieten van het buitenleven? Binnen en buiten verbinden? Dan ben je waarschijnlijk opzoek naar een serre of veranda. Naast een verbindingsstuk dienen ze ook als levensgenot en comfort. Wil jij een serre aanbouwen of een veranda plaatsen? Lees dan zeker verder!

Nu vraag je je misschien af wat het precieze verschil is tussen een veranda en een serre. Een veranda kan gezien worden als een verlengstuk van het huis, hierbij wordt er een overkapping geplaatst die door palen wordt ondersteund. Met een veranda kan je op alle momenten van de dag genieten van de buitenlucht. Of het nu regent, sneeuwt of hagelt, de mogelijkheid om buiten te zitten is er altijd. Bij een serre is er één klein verschil. Hierbij wordt de overkapping rondom nog afgesloten met glas of kan hij voorzien worden van ramen en deuren. Wanneer je in de serre bent krijg je het gevoel dat je buiten bent. Geniet op deze manier optimaal van de tuin of het terras. Over regen of wind hoef je je geen zorgen te maken. Niet alleen boven je hoofd een dak, maar ook aan de zijkanten waardoor je geen wind of andere weersomstandigheden zal voelen. Ga ’s ochtends in de serre zitten met een kop koffie, een boek en geniet van de zonnestralen die de serre verlichten, dat is toch heerlijk wakker worden?!

Vaak staat een serre in verbinding met de woonkamer. Op deze manier worden er namelijk meer mogelijkheden vrijgemaakt voor de inrichting van de woning. Het kan bijvoorbeeld dienen als verlengstuk van de woning, maar het kan ook zeker als aparte ruimte gebruikt worden. Hier ben je helemaal vrij in en kan je alle kanten mee opgaan. Een groot voordeel van het plaatsen van een serre of een veranda is dat de waarde van de woning zal stijgen, het investeren hierin is dus zeker de moeite waard!

Het plaatsen van een serre of veranda kan op verschillende manieren. Zo kan er gebruik worden gemaakt van verschillende materialen en vormen. Denk bijvoorbeeld aan een houten veranda. Omdat dit een natuurmateriaal is, zal dit heel mooi in de tuin staan. Richt de serre of veranda na plaatsing gezellig in. Ga een dag op pad en kies een leuke loungebank uit met bijpassende kussens en dekens. Maak er op deze manier jouw eigen plek van waar je altijd optimaal kan genieten en tot rust kan komen.