herenhuis | Nathalie Schalke, the art of living

Verbluffend herenhuis | Nathalie Schalke

De familie van Commenée verruilde haar monumentale stadsvilla in het groene Houten voor een karakteristiek herenhuis uit 1931 in Amsterdamse schoolstijl, gelegen in de wijk Oud-Zuid. Een kenschetsende buurt, met hotspotwinkelgebieden als de Beethoven- en de Cornelis Schuytstraat om de hoek en musea en stadsparken op loopafstand. ‘Met liefde hebben we deze kans aangegrepen’, vertelt Miranda van Commenée, Stylist & Personal Shopper. ‘Dit voelt als thuiskomen. De energie van deze bruisende stad is inspirerend.’

herenhuis | Nathalie Schalke, the art of living

Kunst: Cobra Art. Verlichting: Maretti Lighting. Behang: Maurice De Man Wandbekleding.

Wandbekleding: Arte International. Meubilair: Raw interiors. Installatiebedrijf: Van Zijtveld Technisch Installatieburo.

 

Cosmopolitan luxury feeling

Na een maandenlange zoektocht kreeg de familie een steeds duidelijker beeld van de eigen woon- en leefwensen voor hun herenhuis. Miranda: ‘We wilden graag een tuin en een woonkeuken en deze parel ligt in een fijne omgeving en bood de mogelijkheden al onze wensen te realiseren. In samenwerking met verschillende partijen met elk een eigen expertise zijn we gekomen tot dit gewenste resultaat: een warm thuis met de ‘cosmopolitan luxury feeling’ van een vijfsterrenhotel. De familie heeft uitgebreid de tijd genomen om mooie, passende materialen, meubelen en accessoires te selecteren en met elkaar te combineren.

Keukenapparatuur: Miele. Parketvloer en vloeren: Euro-Floor. Wijnklimaatkast: Arclinea. Kokendwaterkraan: Quooker. Natuursteen keuken: Revy Stone.

 

Ontspannen in allure

Een ontspannen uitstraling creëren, als die van een vijfsterrenhotel, was een grote wens van de bewoners. Een mix van hoogglans items, opengewerkte structuren, levend groen, horizontale shutters, natuurlijke materialen als hout en marmer, ronde vormen en een strakke moderne afwerking met staal zorgen voor deze specifieke ambiance. Op de lange wand, die de living met de woonkeuken verbindt is een behang van natuurlijke grassen aangebracht. De toegevoegde sparkle maakt het materiaal chic zonder de initiële rustgevende eigenschappen te reduceren. Natuurlijke materialen geven warmte en geborgenheid.

Wandlijsten: Orac Decor. Maatwerk wand: Designed by David. Sanitair: Bongio / Luca Sanitair. Natuursteen badkamer: Revy Stone.

Maatwerk dressing: Designed by David.

herenhuis | Nathalie Schalke, the art of living

Schuifpuien (merk): Solarlux. Hoofdaannemer: Bouw- en Timmerbedrijf van Schaik. Cero minimalistische schuifpui van Solarlux: Busscher Serrebouw B.V.

 

Professioneel kokerellen

Deze Arclinea keuken, in hoogglans taupe met een extra volumineus arabescato marmeren werkblad op het vrijstaande kookeiland, is als voor een professionele kok ingericht. ‘Mijn man is een fervent kok en bereidt voor zijn gezin, vrienden en familie de heerlijkste gerechten’, vertelt Miranda. Naast esthetiek zijn daarom de praktische indeling en de professionele apparatuur leidend geweest in het samenstellen van dit ontwerp. ‘Deze open ruimte vormt het hart van ons gezin. Aan het eiland wordt door de kinderen aan school gewerkt en maken ook zij lekkere gerechten klaar.’

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst  van Nathalie Schalke – StorytellConcepten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Wil je meer projecten zien van  Nathalie Schalke?