Verbluffende moderne villa met organische vormen aan de rand van de stad

Sels Villabouw

Aan de rand van een grote stad staat een moderne villa met een fenomenale combinatie van authentieke, moderne en organische vormen. De bewoners wisten heel goed wat ze wilden, het team van Sels Villabouw vertaalde de ideeën en wensen naar een sublieme villa, waar het gezin enorm van kan genieten. Michaël Matheussen van Sels vertelt: “Onze fantastische samenwerking is te vergelijken met het componeren van een muziekstuk, waarbij de klant de artistieke eindverantwoordelijke is.” Elke toon is raak, de melodie klinkt magnifiek.


Benedenverdieping

Organische vormen, Sels Villabouw, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Schilderwerk en behang

Toussaint Schilders

Ervaar de ruimte

Alle ruimtes op de benedenverdieping zijn intern met elkaar verbonden. Verbondenheid is voor de bewoners heel belangrijk en aangezien hun kinderen niet eeuwig thuis zullen blijven wonen, wilden zij een leefruimte creëren die ook fijn bewoonbaar is voor twee personen. Ondanks de openheid en het feit dat er geen fysieke deuren aanwezig zijn, is het heel duidelijk dat iedere ruimte zijn eigen functie heeft en is de fijne huiselijke sfeer voelbaar. De bewoonster heeft een goed gevoel voor interieurstyling en heeft samen met de Meiden van de Melkfabriek de gehele woning ingericht. Binnenhuisarchitect Steven van Doornen was verantwoordelijk voor al het oogverblindende maatwerk. In deze villa merk je duidelijk wat het licht met je doet, dankzij de enorme raampartijen zijn binnen en buiten met elkaar verbonden en wordt de geweldige hoogte benadrukt. Naarmate we richting de woonkamer lopen, worden de raampartijen kleiner, voor een behaaglijke sfeer. Hier kan het gezin heerlijk genieten van hun thuisbioscoop en de warmte van de haard. Achter de massief houten taatsdeur zit het kantoor verborgen, een inspiratievolle werkplek dankzij de hoge nok waar een boekenkast in is verwerkt, de authentieke houten spanten en de stalen balustrade.

Via een juweel van een ronde trap bereiken wij een spannende donker- groen met gouden overloop. Het structuurbehang wordt met richtbare spots verlicht en de interessante verborgen ingang maakt deel uit van de muur. Via deze deur bereiken we de bar, geheel in Casino-stijl. Een knusse en gezellige plek waar het gezin graag met familie en vrienden samenkomen. De bar is voorzien van professioneel horeca-apparatuur en afgewerkt met een oranje marmerenblad. De bewoners zochten hier perfect bijpassende meubels en accessoires bij uit, zoals opvallende lampen, een ruime ronde tafel met velvet banken en behang. In de spiegelwand is op een ingenieuze manier een deur verwerkt, die naar de technische -en opbergruimte leidt. Als je het niet weet, dan zie je het niet. Zeer praktisch, want wat is er nou fijner dan een opgeruimd huis?


Bovenverdieping

Organische vormen, Sels Villabouw, The Art of Living

Alle leveranciers de bovenverdieping

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems

Verbondenheid

Via een onbehandelde marmeren trede bereiken we de opkamer, een huiselijke plek met een doorkijkhaard als verbindend element tussen de eetkamer en de opkamer. De bewoners vertellen dat zij geen trap in de hal wensten. “Een trap is vaak kolossaal en zeer aanwezig, wij vinden het prettig om beneden te komen in een lichte ruimte, daar waar we de dag graag beginnen: in de keuken met een bakje koffie.” De vrijdragende trap lijkt te zweven, wat het geheel een minimalistische uitstraling geeft. Boven bevinden zich de slaapkamers. De heerlijke master bedroom heeft uitzicht op het water en is vanuit twee zijden bereikbaar. “Zo hoeven we elkaar niet wakker te maken als één van ons eerder de deur uit moet”, aldus de bewoonster. Via een ruime dressing bereiken we de badkamer. De tijdloze badkamer bestaat uit natuurlijke materialen, maatwerk en functioneel design. Dankzij een sereen kleurenpalet vormt het een harmonieus geheel. De stenen was- tafel combineert prachtig met de roestvrij stalen ‘Gunmetal’ zwarte kranen en de Micro Topping vloer en wanden.


Exterieur

Organische vormen, Sels Villabouw, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Rietdekker

Voogt Rietdekkers Delft

Architectuur en hoofdaannemer

Sels Exclusieve Villabouw

Louvre daken

Livium

Authentiek, modern en organisch

De stijlvolle hardhouten poort springt direct in het oog zodra we aankomen bij de villa. De poort is een kunstwerk op zich, dankzij de glooiende organische vormen van het Afrormosia hout. Een elegante mix van authentieke, moderne en organische elementen maakt dat de villa perfect in de omgeving past. Als een warme deken plooit de rieten kap over het strakke stucwerk. De donkere kozijnen in combinatie met het riet en het witte stucwerk zorgen voor een sereen gevelbeeld. Terwijl de voorzijde vanwege de gewenste privacy gesloten is, ontvouwt de villa zich van binnenuit open richting de plas, met een fabelachtig uitzicht. Het overdekte terras biedt privacy en een heerlijke wegkijk. Dankzij de oriëntatie ontneemt deze plek op geen enkele wijze het uitzicht vanuit de rest van de benedenverdieping en vormt het terras een verlengstuk van de leefkeuken. Het design van de shutters van de veranda is fraai geïntegreerd in de architectuur van de villa en geven een uniek lichtinval. Voor het ontwerp van de tuin is gekozen voor openheid in de richting van het water en straalt rust en eenheid uit. Het terras vloeit prachtig over in het strakke gazon. De glooiende lijnen geven de villa een wonderschoon aanzicht.

Een woning bouwen die geluk koestert, volledig op maat en met een overweldigend gevoel van vrijheid. De bewoners wisten vrijwel direct dat zij dit bijzondere en intensieve proces aan wilden gaan met het Belgische Sels Villabouw. “De mentaliteit, creativiteit en de materialen waar zij mee werken zijn ongekend”, aldus de bewoners. In de beginfase vond er een open gesprek plaats; hoe leven de bewoners en met welke emotie beleven zij hun huis? Zonder te veel referentiebeelden te laten zien, zodat de woning een verlengstuk van hen zal gaan vormen. Op basis hiervan schetste Baltie Schepers de eerste tekeningen, volledig met de hand. De belangrijkste uitgangspunten waren de verschillende functies van de woning, waarbij de routing, zichtlijnen en het spectaculaire uitzicht op de plas niet uit het oog verloren werden. “Deze wonder- schone creatie is ontstaan dankzij de goede relatie en fantastische samenwerking met de klant en ons bevlogen team. Van een leeg vel papier tot vergunningen, tot de laatste grasspriet. Samen hebben we een mooi pad bewandeld, waarin alles perfect is samengekomen”, aldus Michaël.

Editor: Media team

Datum: 03-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois

Fotografie: Jaro van Meerten