Nieuwbouwvilla, Station-D, the art of living

Verbluffende nieuwbouwvilla | Station-D Architects

Strak, eigentijds en ruimtelijk, en tegelijkertijd warm, sfeervol en comfortabel. Zo laat deze schitterende nieuwbouwvilla, gelegen in een bosrijke omgeving, zich in het kort omschrijven. De bewoners, een jong gezin, hadden vooraf een duidelijk beeld van hun droomwoning. Station-D Architects vertaalde dat in een verbluffende architectuur, waarbij elke hoek een ander beeld van het bouwwerk oproept. De nieuwbouwvilla heeft duidelijk verschillende gezichten vanaf de buitenkant. De combinatie met een strak aangelegde tuin zorgt voor een voldaan gevoel.

Trap en leuningen: Kunst-Siersmederij Rein Tupker &Zn. Stalen binnendeuren: Kunst-Siersmederij Rein Tupker &Zn. Glaswerk: Metaglas.

Nieuwbouwvilla, Station-D, the art of living

(Gevlinderde) Betonvloeren binnen: Willem Designvloeren.

Nieuwbouwvilla, Station-D, the art of living

Open en ruimtelijkheid

Naast de schitterende architectuur en buitenomgeving, is ook het interieur van de nieuwbouwvilla prachtig. Bij binnenkomst in de villa via een imposante entree met vide, krijg je direct een idee van de ruimtelijkheid van de woning. De op maat gemaakte trap hierin is een waar kunstwerk. Om de enorme hoogte te benadrukken is er gekozen voor een elegante lamp met transparante bollen. Voor de enorme glaspartij van twee verdiepingen hoog is een riante eetplek gecreëerd.

Nieuwbouwvilla, Station-D, the art of living

Kokendwaterkraan: Quooker Nederland.

Binnendeuren en maatwerk meubels: Heite Interieurbouw. Deurbeslag: FORMANI.

 

Leefkeuken met wow-effect

Eén van de meest bijzondere ruimtes is de leefkeuken, die zonder meer een wow-effect geeft. De bewoners wilden heel graag een zwartkleurige keuken met voldoende ruimte om uitgebreid te kunnen koken, borrelen en tafelen. Er is gekozen voor een lange kastenwand en een groot eiland, welke deels plek biedt om te koken en deels ingericht is als zitgedeelte. Net zoals de keuken zelf heeft ook het iets verlaagde plafond een pikzwarte uitvoering, waardoor de ruimte een volledig eigen sfeer ademt.

Nieuwbouwvilla, Station-D, the art of living

Hovenier: Bekhuis & van den Berg.

Architect: Station-D. Garagedeuren: Different Doors. Bouwbedrijf: Bekhuis Bouwbedrijf.

Nieuwbouwvilla, Station-D, the art of living

Tuinontwerp: Studio REDD.

 

Hotelgevoel

De eerste verdieping van de nieuwbouwvilla is onderverdeeld in twee vleugels: één voor de kinderen en één voor de man en vrouw des huizes. Voor die laatste twee is een master suite gecreëerd. De suite is bereikbaar via een met kastenwanden ingerichte gang, die als het ware de statige entree vormt naar de suite. Het schitterende hout, in combinatie met de koninklijke blauwe tint op muren en de mooie detaillering, zoals de messing handvaten, geven de ruimte een rijk gevoel. De slaapkamer sluit hier qua beleving naadloos bij aan, waardoor een mooi geheel is ontstaan.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr. 3
Fotografie: Jurrit van der Waal + Erik van den Hurk

_____

Wil je meer projecten zien van Station-D Architects?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media