Nieuwbouwwoning | Anne Clausen & Piet Boon, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Verbluffende nieuwbouwwoning | Anne Claus Interiors & Studio Piet Boon

Deze nieuwbouwwoning was voor interieurontwerpster Anne Claus als een blanco canvas: ze kreeg de complete vrijheid om haar gevoel voor stijl de vrije loop te laten gaan. Dit zie je duidelijk terug in het eindresultaat, waarin alles klopt en naadloos op elkaar aansluit. Iets wat kenmerkend is voor haar werk. Studio Piet Boon verzorgde het ontwerp voor het exterieur en interieur. Studio Piet Boon is een wereldwijd opererend exterieur-, interieur- en product-designstudio, die bekendstaat om het creëren van het perfecte evenwicht tussen functionaliteit, esthetiek en individualiteit.

Nieuwbouwwoning | Anne Clausen & Piet Boon, the art of living

Taatsdeuren: INDOOR steel.

Stijlvolle woonkamer

Het interieur straalt klasse uit, maar is toch leefbaar. De strakke lijnen in het exterieur van de nieuwbouwwoning zijn subtiel overgenomen in het interieur. De donkere stalen deuren staan haaks op de ronde vormen en het lichte kleur- en materiaalgebruik in de living. In de living staat net als in de rest van het interieur licht centraal. De grote ramen met veel lichtinval in combinatie met natuurtinten en zorgvuldig uitgekozen materialen creëren een serene sfeer, waardoor het geheel rust uitstraalt.

Nieuwbouwwoning | Anne Clausen & Piet Boon, the art of living

Natuursteen keukenblad: Schoenmakers Natuursteen.

Binnendeuren: Albo Deuren. Interieurbouw (o.a. keuken, kasten): Boreas.

Nieuwbouwwoning | Anne Clausen & Piet Boon, the art of living

Keuken met natuursteen

In de keuken pronkt een grote tafel met bijpassende stoelen en een fluweelzachte bank. Hiermee staat de keuken symbool voor het gezinsleven, voor jezelf zijn en samenzijn. Iets wat zeer belangrijk is in het leven van de bewoners. Het gebruik van natuursteen komt terug in onder andere het kookeiland, de buitentegels en het meubel in de slaapkamer en de terrastegels.

Nieuwbouwwoning | Anne Clausen & Piet Boon, the art of living

Schilderwerken: Mark Steenbrink & Zn Schilderwerken.

Master bedroom & luxe en-suitebadkamer

In de slaapkamer voeren rust en gemak de boventoon. Dat uit zich in kleine dingen zoals een en-suitebadkamer en een meubel waar de tv in verwerkt is. Het lichtbeige stucwerk en het doordachte lichtplan lopen als een rode draad door het huis heen, iets waar Anne waanzinnig blij mee is: “Wanneer de basis sterk en kwalitatief goed is, kun je wat het interieur betreft helemaal losgaan. Ik heb er bewust voor gekozen om een basis te creëren die overal terugkomt.” De badkamers zijn allemaal even licht en open. Een losstaande badkuip, ronde op maat gemaakte spiegels en bijzonder lichtwerk zorgen voor een typerende sfeer. Deze items komen, net als de opvallende metalcoating in de badkamer- en keukenmeubels, op meerdere plekken in het huis terug zonder dat het rommelig wordt. Alles in perfecte harmonie, precies wat een bad- en slaapkamer nodig hebben.

Natuursteen: Schoenmakers Natuursteen.

Nieuwbouwwoning | Anne Clausen & Piet Boon, the art of living

Opvallend souterrain

Een marmeren draaitrap is de verbinding met de onderste en tevens zeer opvallende verdieping in deze nieuwbouwwoning: het souterrain. Hier bevinden zich de wijnkamer, tv- en speelruimte voor de kinderen, het au-pairverblijf en de garage. De ruimtes op deze verdieping weerspiegelen wat het belangrijkst is voor de bewoners: het gezinsleven, luxe, gemak en vooral veel genieten.

Nieuwbouwwoning | Anne Clausen & Piet Boon, the art of living

Poort: DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V.

Nieuwbouwwoning | Anne Clausen & Piet Boon, the art of living

Wonen aan het water

De buitenkant van deze in jaren-’30-stijl ontworpen woning is riant opgezet en maakt nieuwsgierig naar alles wat zich daarbinnen afspeelt. De architectuur van de woning is zichtbaar het werk van Studio Piet Boon. Het gebruik van strakke lijnen, soberheid en de nadruk op verticale lijnen zijn kenmerkend voor zijn ontwerpen. Met een zorgvuldig ontworpen en ingericht huis gelegen aan het water, mét eigen aanlegsteiger en sloep, is het prima vertoeven voor de eigenaar en zijn gezin. Deze aan het water gelegen woning geeft hun alle rust en ruimte die ze nodig hebben om te kunnen ontsnappen aan alle drukte die het dagelijks leven met zich meebrengt.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor hardcover boek nr. 4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Anne Claus Interior of Studio Piet Boon?