Verbouwen? 5 onmisbare tips voordat je aan de slag gaat

Staat er een verbouwing op de planning? Dan kun je mogelijk niet wachten om te beginnen. Veel mensen hanteren direct de sloophamer als zij hun woning gaan verbouwen. Toch raden wij je niet aan meteen te beginnen met slopen. Nee, want je moet eerst zorgen voor een goede voorbereiding. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je tijdens de verbouwing tegen problemen aanloopt. Helaas weten veel mensen niet hoe zij zich voor moeten bereiden op een verbouwing. Wij helpen jou hier graag een handje bij. In deze tekst zetten wij 5 tips op een rijtje die ongetwijfeld van pas komen voordat je begint aan een verbouwing.

1. Zet jouw wensen op papier

Voordat je begint met een verbouwing, doe je  er goed aan jouw wensen op papier te zetten. Op deze manier voorkom je dat je dit tijdens de klus allemaal nog moet bedenken. Hoe je de dit het beste aan kunt pakken? Dat kan op verschillende manieren. Begin altijd met het maken van een plattegrond. Hierop geef je de nieuwe indeling van een ruimte weer. Zo’n plattegrond helpt jou ook om te bepalen of er eventueel leidingwerk verlegd moet worden. Als je de indeling van de ruimte weet, kun je ook alvast voorzichtig naar de aankleding gaan kijken.

2. Maak een planning

Als je eenmaal weet wat er allemaal moet gebeuren, raden wij je aan een planning te maken. Met een planning breng je in kaart wat er wanneer gedaan wordt. Zodoende heb je tijdens de verbouwing altijd iets om op terug te vallen. Ben je van plan om een loodgieter of elektricien in Den Haag in te schakelen? Overleg dan altijd goed met hen over de planning. Zij kunnen je namelijk vertellen of jouw plan haalbaar is.

3. Bepaal jouw budget

Een verbouwing kost altijd geld. De hoogte van de kosten heb je alleen zelf in de hand. Hierdoor is op voorhand niet te zeggen hoeveel jouw verbouwing precies gaat kosten. Om te voorkomen dat verbouwen je meer geld kost dan je lief is, bepaal je vooraf een budget. Zodoende weet je wat de verbouwing jou ongeveer gaat kosten. Begroot niet te krap, want je wilt de klus wel volledig af kunnen maken.

4. Vraag offertes op

De kosten voor een verbouwing kunnen behoorlijk hoog uitvallen als je professionals inschakelt. Hierdoor ga je mogelijk zelf aan de slag. Toch hoeft dit niet, want je kunt betrekkelijk eenvoudig besparen op vakmensen. Hoe? Door offertes op te vragen bij verschillende partijen. Als je meerdere prijsopgaven binnen hebt, vergelijk je deze met elkaar. Op deze manier slaag je er mogelijk in de kosten van een verbouwing (flink) te drukken.

5. Denk vooruit

De meeste mensen die gaan verbouwen denken niet verder dan de verbouwing zelf. Hier valt wat voor te zeggen, want bij een verbouwing heb je vaak al genoeg aan je hoofd. Toch raden wij je aan ook alvast verder te denken. Schakel je bijvoorbeeld de hulp van een loodgieter in tijdens de verbouwing? Laat hem dan ook alvast kijken naar de cv-ketel. Mogelijk kan hij onderhoud uitvoeren of de cv ketel bijvullen. Op deze manier voorkom je dat je straks opnieuw een loodgieter in moet schakelen, waardoor je geld bespaart. Jouw cv-ketel moet immers periodiek gekeurd worden. Als je dit ten tijde van de verbouwing laat doen, sla je twee vliegen in één klap.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.