Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Verbouwing jaren 70 woning | Bob Romijnders

Kroon op levensdroom

Een jaren zeventig woning is zonder grote constructie ingrepen ‘getwist’ tot een moderne, eigentijdse woning. Bob Romijnders Architectuur + Interieur legde de basis voor deze familiewoning 2.0 gelegen aan een mooi natuurparkje.

Voor de vrouw des huizes was het een sluimerende droomwens om de voormalige woning van haar grootouders een eigen en eigentijds ‘ik’ te geven. Haar echtgenoot, een aannemer met gouden handen, die het Bouwbedrijf Sleenhoff runt, zag aanvankelijk meer in nieuwbouw. Maar na zijn ervaringen met architect Bob Romijnders bij een grootscheepse boerderijrenovatie elders ging hij con amore mee op de route die zijn echtgenote voorstond.

Licht en ruimte
De bewoonster herinnert zich nog goed het moment dat Bob tergend langzaam de artist impression van de woning 2.0 onthulde. “Ik schrok écht! Ik moest er even aan wennen. Maar toen was ik er ook meteen verliefd op. Vooral de lichtstraat, die Bob ontworpen heeft is fantastisch. Vroeger stond ik altijd in een kleine, donkere keuken. Nu heb ik een ruime, moderne keuken (geleverd door Jansen keukens Wijchen met Italiaanse Barazza apparatuur red.) met veel licht, dankzij die prachtige lichtkoepel. Door de grote pui is ook de woonkamer veel ruimtelijker geworden. Het allermooiste plekje in huis vind ik echter het hoekje in de kamer, waar we op zondagmorgen ontbijten. Door de lichtinval heb je echt het gevoel dat je buiten zit.”

Bob Romijnders Architectuur + Interieur heeft samen met Bouwbedrijf Sleenhoff deze prachtige villa ontworpen.

Watertafel als eyecatcher
Ook de tuin is prachtig geworden en nodigt uit tot buiten zitten. Mede ook door de bijzondere watertafel die Mark bij een vakbedrijf ontdekte. “Vooral ‘s avonds met die lichtjes is dat een eyecatcher.
De aluminium afrastering matcht ook mooi met het nieuwe zinken dak van onze woning”, zegt de bewoonster. “We wilden een woning met het comfort van deze tijd, maar ook een leefbare woning. Met het eindresultaat zijn we super tevreden. Ik word hier echt blij van!”

Van der Stappen Tegelzettersbedrijf heeft de donkere tegelvloer gelegd in de tuin.


“Het allermooiste plekje in huis vind ik echter het hoekje in de kamer,
waar we op zondagmorgen ontbijten”


Manusje van alles
Behalve het architectonische ontwerp voor woning en overdekt terras maakte Bob Romijnders Architectuur + Interieur ook het inrichtings- en verlichtingsplan. “Een grootscheepse verbouwing was niet nodig”, zet architect Bob Romijnders uiteen. “Doordat de indeling van de woning in de basis grotendeels goed was, hoefden we vrijwel geen grote ingrepen aan de hoofddraagconstructie te doen. Het dak werd voor de helft verwijderd en omhoog gemetseld op de bestaande muren, waardoor er een volwaardige ruimte op de zolder is bijgekomen.”

Met de Apple ipad kan de domotica bediend worden.


“De tuin is nu een verlengstuk van de woning, dat veel ruimtelijker is dan voorheen”


Bob Romijnders Architectuur + Interieur is verantwoordelijk voor de unieke architectuur.

Janssen Keukens heeft de keuken voorzien van luxe keukenapparatuur.

Moderne en warme uitstraling
“Verder hebben we de (leef)keuken uitgebreid en daarbij veel glas gebruikt om een open zicht op de tuin te creëren”, duidt Bob Romijnders. “De tuin is daardoor nu een verlengstuk van de woning, dat veel ruimtelijker is dan voorheen. Uit energieoogpunt hebben we de gevels aan de buitenzijde geïsoleerd. Daarna is het afgewerkt met wit stucwerk. Voor de strakke look hebben we de nieuwe kozijnen uitgevoerd in antracietkleurig aluminium. Het pannendak hebben we vervangen door zink. De garage hebben we bekleed met duurzaam hout, hetzelfde hout dat ook bij de nieuwe uitbouw in de tuin is gebruikt. Daardoor heeft het huis zowel een moderne als warme uitstraling gekregen.”

“Deze woning is een plek waar ik mezelf kan zijn. Mij krijgen ze hier écht niet meer weg”, benadrukt de bewoonster.

Fotografie: Dré Wouters

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:   

  • Keuken, Janssen Keukens
    Wijchen | www.janssenkeukens.nl
  • Tegelwerk, Van der Stappen Tegelzettersbedrijf
    Oss | Tel.: 041-2623620