Villa vol verrassingen | Marco Daverveld

Op slag verliefd op de lichtinval

Een fraaie vrijstaande villa die al bij het betreden verrast. Helder, ruim, kwaliteit alom, maar ook karakter en individualiteit. Een woning die de identiteit van de bewoners weerspiegelt. Interieurarchitect Marco Daverveld heeft in deze vrijstaande villa een héél bijzonder visitekaartje achtergelaten.

De woning is gebouwd in 1993, naar de inzichten van die tijd. De bewoners wilden graag wat moderner wonen en besloten de woning te laten moderniseren. Via vrienden kwamen ze in contact met Marco Daverveld. Het eindresultaat is prachtig en de bewoners zijn er heel gelukkig mee: “De verbouwing heeft vijf maanden geduurd, maar het was het wachten meer dan waard. We hebben een compleet nieuw huis gekregen!”

Geen eigen stijl

Interieurarchitect Marco Daverveld neemt het compliment graag in ontvangst. Veel mensen zien in zijn spraakmakende ontwerpen een duidelijke lijn, een typische Marco Daverveld. Zelf ziet hij dat niet zo nadrukkelijk. “Ik heb in mijn beleving geen dwingende eigen stijl. Natuurlijk is het zo dat je onbewust een eigen handtekening hebt, door onderdelen van het ontwerp die effectief, aansprekend en succesvol zijn. Maar er is beslist geen sprake van wonen in het keurslijf van de binnenhuisarchitect. Het is altijd een wisselwerking, een uitruil van ideeën en opvattingen. Ik stem mijn werkzaamheden altijd af op de wensen van de opdrachtgevers.”


“Het is altijd een wisselwerking, een uitruil van ideeën en opvattingen”


The Art of Living, Exclusief wonen, Interieur/keuken, Van den Berg Keukens en Maatmeubilair, keuken, maatwerk, oven, elektro, keukenapparatuur, gordijn, hout

Een strakke keuken door Van den Berg Keukens en Maatmeubilair.

De houten vloer in de woning is van Au Château uit Uden.

Keuken als centrum van de woning
Marco start altijd met het maken van een plattegrond en indeling om de praktische lay-out en looplijnen inzichtelijk ge maken. “Dat is een basis voor ieder interieur”, ligt hij toe. “In dit project ben ik begonnen met drie mogelijke indelingsvarianten, waarbij het ontwerp met de keuken centraal in het huis meteen de voorkeur kreeg.”

De nieuwe keuken laat menig hart sneller kloppen. Een keuken om de onderlinge saamhorigheid te demonstreren. Maar ook een praktische en functionele keuken met een corian werkblad. “Het is nu veel meer dan voorheen het centrum van de woning geworden”, zegt de bewoonster. “Iedereen schuift hier aan om gezellig bij te praten. Voorheen brachten we samen veel meer tijd door in de woonkamer. Maar nu functioneert de keuken zelfs bij feestjes vaak als het centraal punt.” “Dat heeft dus ook te maken met de zichtlijnen. Door de open constructie heb je overal contact”, vult Marco aan.

De haard van Heerkens Openhaarden scheidt de ruimtes maar verbindt ze tegelijkertijd.

The Art of Living, Exclusief wonen, Interieur/keuken, Van den Berg Keukens en Maatmeubilair, design, bureau, interieur, apple, modern, exclusieve stoel, raam


“Marco vergroot het thuisgevoel en onderlinge verbondenheid”


v.d. Coolwijk Trappen realiseerde deze mooie houten trap.

The Art of Living, Exclusief wonen, Elektro/verlichting, Schepers Elektrotechniek, badkamer, douche, verlichting, sanitair, tegelvloer, glas, shutters, hout

Extra lichtinval
De woning heeft grote ramen, waardoor er van zonsopgang tot –ondergang meer licht in de villa vloeit. De bewoonster was op slag verliefd op de extra lichtinval: “Ik ben er écht heel gelukkig mee.” Ook de beschikbare ruimte en het gewenste gebruikspatroon zijn tot volle tevredenheid van het voltallige gezin ingevuld. Er is perfect vakwerk geleverd. Ook de soms gedurfde kleurenkeuzes -bijvoorbeeld het vergrijsde groen in eet- en badkamer – als contrast voor de strakke tinten, prikkelt de zintuigen.

Tekst: webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Marco Daverveld bekijken?

___