verbouwing, renovatie, studio ron van leent, interieur, moderne woning
verbouwing, renovatie, studio ron van leent, interieur, moderne woning
previous arrow
next arrow
Slider

Verbouwing met oog voor detail | Studio Ron van Leent

De wens van de kopers van deze woning was om een gloednieuwe luxe villa te bouwen op de plaats waarop toen nog een oude woning stond. Deze woning was 600 m2 en had een Oostenrijkse chaletachtige uitstraling. Het bestemmingsplan liet echter toe dat er na de sloop slechts 300 m2 mocht worden teruggebouwd. Na intensieve gesprekken ontstond er een doordacht ontwerpplan voor de verbouwing van het bestaande huis, waarbij de maximale woonoppervlakte behouden kon blijven.

Modernste technieken

Ron van Leent ontwierp en begeleidde, samen met zijn partner die als interieurarchitect aan de studio is verbonden, zowel het in- als het exterieur. “Alleen de buitenschil bleef staan, weliswaar met een complete gedaanteverwisseling. Zelfs het dak ging eraf”, schetst Ron de veelomvattende verbouwing. Er is hierbij veel glas rondom verwerkt voor een optimaal uitzicht. De schoorsteen is de markering tussen het leefgedeelte en de ontspanningsruimte. Duurzame installaties worden steeds belangrijker en de woning is dan ook voorzien van de modernste technieken met domotica, warmtepompen en isolatie.

Martijn de Wit Vloeren legde de houten vloeren in de woning.

Rust en balans

Tevens is het gehele interieur gesloopt, opnieuw opgebouwd en gestyled. Via de open entree met vide kijken we op fris wit gestucte wanden. De stalen taatsdeuren verschaffen toegang tot de living, voorzien van lichte eiken vloerdelen en een inrichting van ingetogen grijstinten, met een vleugje cognac. “De rode draad vinden we meestal in uitgekiend materiaal- of kleurkeuze”, zegt de architect. “De rust en balans brengen de ruimten met elkaar in harmonie.”

verbouwing, renovatie, studio ron van leent, interieur, moderne woning

Ook bij dit mooie project werd het maatwerk meubilair weer vervaardigd door Jan de Jong Interieurbouw. De haard is van Jens Haarden.

Fijne zichtlijnen

De keuken zorgt voor fijne zichtlijnen. Het witte hoogglans kookeiland contrasteert mooi met de donkere, geborstelde, eiken keukenkasten. Het donkere eiken komt terug in de op maat gemaakte meubels in de woonkamer. De trap met stalen handrailing en treden van licht eikenhout, brengt ons naar de verdieping met zadeldak, dakkapellen en een riant dakterras.

verbouwing, renovatie, studio ron van leent, interieur, moderne woning

De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels plaatste niet alleen deze schitterende keuken, ze zorgden ook voor de ruime badkamer. De gietvloer is afkomstig van DRT Gietvloeren

verbouwing, renovatie, studio ron van leent, interieur, moderne woning

Vrijstaand ligbad

De eyecatcher in de ruime, betegelde badkamer met aparte inloopdouche en sauna is het vrijstaande, ovale solid surface ligbad dat een royaal uitzicht biedt. Dankzij het vakmanschap en scherpe oog voor detail en styling is de villa als een op maat gemaakt meubel om de eigenaren heen gebouwd. “Wanneer de eigenaren na de verbouwing zeggen zich thuis te voelen alsof ze er al jaren wonen, het huis als een warme deken om hun heen past en alles klopt, dan ben ik pas tevreden en is mijn visie geslaagd”, stelt de designer.

verbouwing, renovatie, studio ron van leent, interieur, moderne woning

De W-installatie is uitgevoerd door Bogro Snelrewaard BV uit Snelrewaard. Het Solid Surface ligbad is hét relaxpunt in de badkamer.

verbouwing, renovatie, studio ron van leent, interieur, moderne woning


“Zelfs het dak ging eraf”


Alleen de buitenkant van de woning bleef staan, maar ook deze onderging een complete metamorfose. De tweede afbeelding is na de metamorfose van de woning. 

 

Tekst: Ingrid Dercksen
Fotografie: Peter Baas

____

Meer projecten bekijken van Studio Ron van Leent?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media