Verbouwingen die je huis in waarde doen laten stijgen | Pricewise

Wanneer je je huis verbouwt, is de grootste motivatie over het algemeen dat je prettig wilt wonen in een ruimte waar je je thuis voelt. Als een bijkomend voordeel is dat de waarde van je huis stijgt, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Wat zijn nu ingrepen die de waarde van je woning ten goede komen?

Verruim het woonoppervlak

Wanneer je het woonoppervlak van je huis vergroot, zal dit altijd positieve invloed hebben op de waarde van je huis. De Nationale Taxatie Service bestempelt dit zelfs als de beste investering. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Belangrijk is om te weten dat niet alle ruimten in je huis mee worden gerekend als woonruimte. Denk hierbij aan zolders zonder een vaste trap, garages en ruimtes lager dan 1,50 meter. Door een architect in te schakelen om deze ruimtes aan te pakken, kun je de prijs van je huis dus behoorlijk doen laten stijgen. Maak van de garage een kantoor of extra slaapkamer, laat een vaste trap plaatsen naar de zolder en creëer een prachtige master bedroom of laat een dakkapel plaatsen. Niet alleen zullen dit soort ingrepen de waarde van je huis te doen stijgen, maar het zal je ook helpen om je woning sneller te verkopen.

Isolatie

Heb je een oude woning en is de isolatie niet optimaal? Dan is het een verstandige keuze om hier verandering in aan te brengen. Goede isolatie kan je namelijk tot wel 30 procent op stookkosten besparen. Dit is fijn voor jezelf, maar ook voor de volgende bewoners van je huis. Bovendien is deze aanpassing aan je woning niet smaakgevoelig. Iedere koper zal dus blij zijn met deze verbouwing. Je kunt ervoor kiezen om spouwmuren, de vloer of het dak te isoleren. Je kunt het natuurlijk ook groots aanpakken en al deze elementen onder handen nemen. Heb je enkel glas? Dan is het zeker het overwegen waard om deze ramen te vervangen voor driedubbel glas.

Door het energielabel van je huis te verhogen naar A of B kan de waarde van je huis zomaar 6.000 euro hoger komen te liggen dan eerst. Bovendien zal je huis waarschijnlijk sneller verkocht worden.

De warmtepomp

Het isoleren van je huis opent een mogelijkheid tot een andere verbouwing, namelijk het vervangen van je cv-ketel voor een warmtepomp. In 2050 zal heel Nederland gasloos wonen en is de cv-ketel verleden tijd. Een warmtepomp kan echter alleen effectief verwarmen indien een huis goed geïsoleerd is. Het plaatsen van dit verwarmingssysteem zal je huis zeker in waarde laten stijgen, want het bespaart de nieuwe bewoners een verbouwing in de toekomst.

Zonnepanelen

Een warmtepomp is een goede investering, maar het zal de energierekening wel doen stijgen. Zonnepanelen zijn dus ook een welkome aanpassing aan je huis. Niet alleen zullen zonnepanelen ervoor zorgen dat je flink op energie kunt besparen, maar het zal ook de waarde van je huis flink doen stijgen. Naast het voordeel van energiebesparing, zullen potentiële milieubewuste kopers ook meer interesse gaan tonen in je woning.

___

Graag meer blogs van Pricewise bekijken?

Pricewise, verbouwingen