Duurzame verftrends | Verf.nl

Verftrends van 2019

Het jaar 2019 is alweer bijna een half jaar geleden van start gegaan. Nu het weer voorjaar is krijgen de meeste mensen zin om weer in huis aan de slag te gaan. Maar hoe geef je jouw woning een frisse make-over? Daar is eigenlijk maar één antwoord op te geven: verven natuurlijk! Hierbij denken we niet alleen aan de muren binnenshuis, maar ook aan die van de buitenkant. Met de nieuwste Rubbol XD High Gloss verf geef jij jouw woning direct een frisse uitstraling. Maar hoe pak je dit precies aan? Met welke verftrends van 2019 moet je bijvoorbeeld rekening houden? In dit artikel zetten wij de belangrijkste verftrends voor jou op een rijtje.

Duurzaam verven: nog nooit zo belangrijk geweest!

2019 staat in het teken van duurzaam leven. We worden enorm gestimuleerd om duurzaam te leven en te werken. Nu we steeds bewuster worden, zien we ook dat de vraag naar duurzame verf toeneemt. Een aantal grote verfmerken spelen hier al slim op in. Ecologische verf is hierdoor geen uitzondering meer, maar eerder een ongeschreven regel. Veel nieuw uitgebrachte verfsoorten zijn tegenwoordig van ecologische aard. Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu en ook nog eens volgens de laatste trend wonen? Kies dan voor 100% natuurlijke verfproducten en laat je verrassen door het resultaat!

Warme kleuren

Ook in 2019 speelt warmte en gezelligheid een belangrijke rol binnen onze woontrends. Door de alledaagse prikkels zijn we heel hard op zoek naar manieren om tot rust te komen in huis. Daardoor zien we vooral warme verfkleuren terug binnen de huidige interieurs. Deze worden tevens vaak gecombineerd met rauwe en robuuste materialen. Ook verfkleuren in de natuurlijke spectra zijn zeer populair. Combineer deze natuurlijke kleuren met een lading van planten en bloemen. Zo geniet je van een natuurlijke en warme sfeer in huis. Een heerlijk plekje om tot rust te komen!

Trends op het gebied van buitenverf

Bij buitenverf zien we dat de trends een hele andere functie beschikken. Natuurlijk letten we hierbij ook op de uitstraling, maar duurzaamheid is nóg net een tikkeltje belangrijker dan bij verf die binnen wordt gebruikt. Zo zien we bijvoorbeeld dat Sikkens Rubbol XD High Gloss een zeer populaire keuze is. Deze verf is niet alleen ontzettend duurzaam en staat bekend bij vakschilders als dé buitenverf, maar beschikt ook nog eens over talloze andere voordelen. Mensen houden tegenwoordig van gemak en een rustieke uitstraling. Dit is allemaal te bereiken met de juiste buitenverf.

Let op: wil je echt het beste resultaat behalen? Kies er dan voor om het verven van de buitenmuren aan een specialist over te laten. Hierdoor geniet je langer van een optimaal resultaat en weet je zeker dat de verf op de juiste manier wordt aangebracht.

Rustgevende verfkleuren

Door de drukte van de alledaagse dag is de vraag naar rustgevende verfkleuren nog nooit zo groot geweest. Hierdoor is een luchtig kleurenpalet met zachte kleuren enorm geliefd bij het grote publiek. Wil jij van een rustgevende sfeer in huis genieten. Kies dan voor de kleuren van de oceaan, het bos, de lucht, de wolken en ga zo maar door.