Verleidelijke villa met luxe poolhouse

Robin van den Dungen

RvdDG is een architectenbureau dat eigentijdse architectuur ontwerpt op maat. Opdrachtgevers komen voornamelijk uit zowel de particuliere als de zakelijke sector. Robin: “Kenmerkend voor onze manier van werken is dat we gastvrij en persoonlijk zijn, we denken mee en gaan uitdagingen niet uit de weg. En natuurlijk luisteren we goed naar onze opdrachtgevers. Wat zijn hun wensen? Wil je ochtend of avondlicht in je slaapkamer en hoe leef je? Wat is je smaak? Dat vertalen we in een passende woning zoals deze villa. Aanvankelijk zouden we op deze plek een jaren ‘30-woning verbouwen maar dat bleek onder de streep erg kostbaar. Op een gegeven is besloten om de verbouwing om te zetten naar nieuwbouw en zijn we opnieuw om tafel gaan zitten. Wat betreft stijl is deze woning het verlengde van het oorspronkelijk ontwerp met een strakke uitstraling, veel aandacht voor detaillering en een consequent gebruik van materialen.”


Ontwerp

Poolhouse, Robin van den Dungen, the art of living

Leveranciers van het ontwerp

Zwart, wit, hout, alu en staal

Bij de bouw van de villa zijn terugkerende materialen toegepast zoals witgestukte gevels, aluminium en een gevelbekleding waarbij onderscheid is gemaakt tussen horizontale zwarte delen op het woongedeelte en houtkleurige verticale delen op de berging en bijkeuken. Robin: “De gevelbekleding bestaat uit thermisch gemodificeerd fraké. Door de thermische modificatie is dit hout niet alleen duurzamer, stabieler en lichter, maar krijgt het ook een mooie egale kleur. Het zwart komt ook terug bij het poolhouse, waarmee een woonfunctie wordt benadrukt. Het dak wordt omlijst door zwart aluminium, met vlakke strakke keramisch dakpannen. Wat ook vaker te zien is in onze ontwerpen is een industrieel accent in de vorm van een zichtbaar staalprofiel dat de platte delen van de villa op hetzelfde niveau aan elkaar koppelt.”

De entree is aan de zijkant van de woning. Een risaliet met hoge vide zorgt voor een ruimtelijk gevoel en stalen taatsdeuren geven toegang tot de leefkeuken. Hier zijn, net als in de rest van de woning, veel op maat gemaakte zwarte eikenhouten interieuritems te vinden die greeploos zijn uitgevoerd. De woonkamer die grenst aan de leefkeuken is klein en intiem, terwijl een doorzichtgashaard zorgt voor een mooie verbinding tussen deze twee ruimtes. Een ander terugkerend materiaal is dekton. De hoge dicht- en hardheid maken dit materiaal uitermate geschikt voor de toepassing als keukenblad zoals ook hier is gebeurd. Robin: “Koken, spoelen en eten gebeurt aan dit ruim opgezette kookeiland met barstoelen. Ook is er een speciale koffiecorner gemaakt met een koffieautomaat en een wijnkoeler. Op de vloer ligt een pvc-visgraat vloer met een warme eikenlook. Onderhoudsarm en prettig in het gebruik. Vanuit de keuken zijn er openslaande deuren richting de tuin, maar ook richting het terras aan de zijkant waar de zon opkomt. Dé perfecte plek om de dag te beginnen.”


Interieur

Poolhouse, Robin van den Dungen, the art of living

Leveranciers van het interieur

Kokendwaterkraan

Quooker

Kranen & douche

Hotbath

Lekker slapen

Het sanitair in toiletten en badkamer is allemaal in het zwart uitgevoerd net als de klinken en het deurbeslag op de plafondhoge deuren met blinde scharnieren en magneetsloten. Boven bevinden zich drie slaapkamers die ingetogen en stijlvol zijn ingericht. De kinderslaapkamers aan de voorzijde en de ruime ouderslaapkamer aan de achterzijde van het huis zijn voorzien van airco, inbouw- en inloopkasten en witgestukte muren. Een ruime dakkapel zorgt ervoor dat er veel daglicht in de badkamer komt. Robin: “Alles in deze woning is tot in de puntjes uitgevoerd. In ons werk denken we ver mee met elektra-, interieur- en lichtplannen. Op deze manier kun je alles mooi wegwerken. Dat lijken misschien details, maar het zijn juist die details die het grotere geheel bepalen. De sfeer en inrichting zijn hotelachtig en vrij sober. Het persoonlijke komt terug in de vloer, de stoffen en accessoires. Deze styling is door de opdrachtgevers zelf, met kennis van zaken en veel smaak, opgepakt en heeft deze hoogwaardige woning tot een klasse apart gemaakt.”


Exterieur

Poolhouse, Robin van den Dungen, the art of living

Leveranciers van het exterieur

Thuiskomen, ontspannen en elkaar ontmoeten

Omdat de villa aan een doorgaande weg ligt, is gekozen voor een anonieme voorzijde met lamellen binnen en buiten die zorgen voor privacy. De woning is richting de tuin ‘opengegooid’ met veel glas en openslaande deuren voor een aangename aansluiting op de tuin. Op het perceel staat naast het woonhuis, een kantoor met woongedeelte en chillruimte. Maar ook een pool -house met bar, loungegedeelte, open haard, aparte douche en toilet. Dit sfeervolle buitenverblijf is opgetrokken uit schuifpuien die dicht maar ook helemaal open kunnen waarbij de puien deels achter een lamellenscherm en in de wand verdwijnen voor het ultieme binnen-buitengevoel. Verder is er in de tuin een techniekruimte aanwezig voor het zwembad, een grote berging en een carport. Niet geheel onbelangrijk is de ‘achterom’.Opdrachtgevers hebben veel familie en vrienden die via de achterdeur binnenkomen als ware dit de voordeur. Achter deze deur kom je meteen in de garderobe, die grenst aan een afsluitbare wasruimte, gevolgd door een grote studeerkamer met een aparte kamer voor de hond.

Editor: Media team

Datum: 10-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Jaro van Meerten