Verleng de zomer met een tuinkamer

Solarlux

Wanneer het mooi weer is wil je vast volop genieten van de buitenruimte. Heerlijk in je schitterende tuin zitten en ’s morgens samen ontbijten of ’s avonds met een goed gezelschap barbecueën, het is fantastisch om buiten te zijn. Maar wat nou als het wisselvallig weer is of het hard waait? Dan zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een tuinkamer te laten plaatsen. Een tuinkamer bestaat uit glazen schuifwanden, waardoor je het gevoel hebt nog buiten te zijn, en een terras overkapping, die ervoor zorgt dat wind en regen buiten blijven. Op deze manier verleng je de zomer en kun je nog langer van het buitenleven genieten.  

Tuinkamers van Solarlux 

Een bedrijf dat deze tuinkamers produceert en verkoopt is Solarlux. Zij zijn gespecialiseerd in luxe terrasoverkappingen en tuinkamers. Dit betekent dat zij bekend zijn met het product en een groot scala aan vormgevingsmogelijkheden aanbieden. Hierdoor is er altijd wel een tuinkamer die aansluit bij jouw wensen en pas bij het exterieur van jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor aluminium, dit is onderhoudsarm en duurzaam. Maar wil je een tuinkamer met wat meer karakter, dan zou je aluminium bijvoorbeeld kunnen combineren met hout. Iedere tuinkamer of terrasoverkapping van Solarlux wordt dan ook op maat ontworpen en gemaakt. Waarbij rekening wordt gehouden met de eisen van hun klanten, maar ook met de architectuur en de omgeving.  

Bescherming tegen hitte en kou 

Een tuinkamer kan dus van grote toegevoegde waarde zijn, daarom is het wel fijn om te weten waar je voor kiest. Een tuinkamer heeft bijvoorbeeld geen thermische isolatie zoals een serre dat wel heeft. Hierdoor kan het erg warm worden in de zomer, wanneer de zon schijnt. Maar ook in de winter hoef je niet bang te zijn voor de kou. De glazen pui werkt erg goed. Daarom is het raadzaam de glazen uitbouw te voorzien van zonwering. Dan beschermt de tuinkamer niet alleen tegen de kou, maar ook tegen de hitte.  

Editor: Media team

Datum: 29-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Solarlux