Metalura, Glassysteem, Tuinkamer, Terrasbeglazing, Overkapping

  • Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952CA Alblasserdam

Verlengde woonkamer door terras met glassysteem | Metalura

De meeste woonkamers missen toch vaak ruimte en daglicht. Een simpele oplossing hiervoor is er vaak niet. Toch hoef je niet een complete verbouwing aan te gaan om deze twee wensen te realiseren. Een overkapping met glassysteem is geen ingrijpende verbouwing, maar levert wel ontzettend veel op. Want zeg nou eerlijk, eigenlijk wil je bij die eerste zonnestralen in het voorjaar toch alles pakken wat je pakken kan? Logisch, want niet alleen de warmte is zeer aangenaam, je wordt ook daadwerkelijk gelukkiger van de vitamine D. Metalura is specialist op het gebied van overkappingen, terrasbeglazing en glassystemen en maakt jou graag een stuk wijzer op dit gebied met dit mooie voorbeeld.

Metalura, glassysteem, tuinkamer, terrasbeglazing, overkapping

Verrassend brede collectie

Het project dat we hier zien betreft een woning in de regio Houten. De eigenaren hadden de drie welbekende wensen: meer licht en ruimte, een uitbreiding van het huis en daarmee meteen zicht op de hele tuin. Als specialist in slimme glassystemen weet Metalura als geen ander welke mogelijkheden er zijn om optimaal van de buitenruimte te genieten, elke dag, in elk seizoen. Het mooie aan dit bedrijf is dat hun collectie verrassend breed is, waardoor je dus niet meerdere adressen hoeft af te gaan alvorens je een overzicht kunt maken van alle mogelijkheden.

Ultieme huis-tuinbeleving

Het frame dat de basis vormt van deze overkapping is subtiel modern. De ooglijke constructie loopt iets verder door dan de flexibele glazen wanden, zodat je ook geen regen volop op de wand krijgt. Dit betekent tevens geen overstroming binnen als je per ongeluk de wanden open hebt laten staan. Omdat een groot gedeelte van het terras nog valt onder het dak, heb je ook geen last van veel warmte binnen een glazen woonkamer. Het mooie van dit glassysteem is dat de vouwwand volledig weg te draaien is, zodat je een ultieme huis-tuinbeleving krijgt.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Metalura

____

____

Meer projecten bekijken van Metalura?