Verlichting, Exclusief, Kwaliteit, Interieur

  • Maretti Lighting
  • Bolderweg 7
  • 1332 AX  Almere

 

Verlichting brengt warmte | Maretti Lighting

Soms heb je het gevoel dat je huis af komt zodra de binnenhuisarchitect klaar is. Hier heeft Marcel Wolterick goed werk geleverd, maar klaar was de woning nog niet. Een huis wordt pas echt een thuis als het je lukt om een sfeer neer te zetten die ook aanvoelt als thuis. Verlichting speelt daarin een ontzettend grote rol die vaak onderschat wordt. Maretti Lighting biedt graag de helpende hand bij het opzetten van een weldoordacht lichtplan dat alle ruimtes laat stralen. In dit huis zie je dat Maretti Lighting een combinatie heeft gemaakt van zeer simplistische verlichting met daarop contrasterend zeer extraverte lampen.

Harmonieuze uitstraling

De opdrachtgevers wilden graag een warm interieur en dat werd het uitgangspunt van deze woning. Ze hadden een prachtige jaren ’20 villa met vele authentieke details en een klassieke uitstraling. Dit wilden ze graag combineren met moderne invloeden. De veelal donkere, klassieke elementen van de villa hebben ze wit gemaakt. De nieuw toegevoegde, moderne delen hebben ze juist een strak en donker uiterlijk gegeven. Het eerste voorbeeld hiervan vind je meteen in de zwart-witte hal. Een prachtige, halve kroonluchter prijkt hier aan het plafond. Ja, je leest het goed: een halve kroonluchter. Dit unieke ontwerp van Maretti Lighting geeft de ruimte de allure van een exclusief pand, maar is niet zo bombastisch dat het de hele sfeer bepaalt.

Verlichting, Exclusief, Kwaliteit, Interieur

Knipoog naar de kroonluchter

De tweede opvallende keuze van Maretti Lighting zijn de twee lichtbundels boven de eettafel die wederom een mooie en moderne knipoog zijn naar de klassieke kroonluchter. Daar waar de klassieke kroonluchters eigenlijk altijd rond van ontwerp zijn, is deze heel contra rechthoekig. En in plaats van kleine, subtiele lampjes hebben deze lampen als basis drie grote peren die het licht weggeven naar de sierstenen eromheen. Maretti Lighting heeft de klassieke stijl prachtig weten te combineren met modern design.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Peter Baas

____

Verlichting, Exclusief, Kwaliteit, Interieur

____

Meer projecten bekijken van Maretti Lighting?