Verrassend interieur, Studio Ruim, the art of living

Verrassend interieur | Studio Ruim

Wat ooit het decor vormde van een geluidsstudio is vandaag de dag omgetoverd tot een schitterende villawoning met een verrassend interieur. Om dit te bewerkstelligen transformeerde Studio Ruim de binnenkant van een karakteristiek, monumentaal pand uit de 19e eeuw in een bijzonder fraai en eigentijds geheel, met behoud van de klassieke grandeur. Met het werkelijk adembenemende eindresultaat voegt het creatieve ontwerpbureau op zeer kundige wijze een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke geschiedenis van het bijzondere gebouw: één waarin de woondroom van de bewoners, een gezin met jonge kinderen, tot in de details nauwkeurig tot leven is gebracht.

Verrassend interieur, Studio Ruim, the art of living

Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf Huub de Wilde

 

Synergie tussen oud en nieuw

Het indrukwekkende pand is gelegen in het sfeervolle centrum van een Noord-Hollandse stad. Het ontwerp van de architectuur, daterend uit de 19e eeuw, baseerde de verantwoordelijke architect op de Engelse landschapsstijl. De grandeur van weleer is vandaag de dag weer voelbaar en zichtbaar dankzij de talenten van ontwerpersduo René van der Leest en Sigrid van Kleef, die samen Studio Ruim vormen. In het door hen ontworpen geheel wisten zij de rijke geschiedenis van het pand op zeer mooie wijze tot leven te wekken en te verweven met een eigentijdse vormentaal, waardoor een bijzondere synergie tussen oud en nieuw is ontstaan.

Meubilair: Edha Interieur. Interieurbouw: Proest Interior. Interieurontwerp: Studio Ruim. Haard: DRU Verwaring BV

 

Dynamisch geheel

Bij binnenkomst in de prachtige woning word je ondergedompeld in een heerlijke woonsfeer als een warme mantel die perfect op maat gesneden om je heen valt. Door de mix van hedendaagse en klassieke elementen zijn er door de gehele woning prachtige contrasten ontstaan, die het pand als het ware opnieuw laten stralen. Een kenmerkend voorbeeld van zo’n verrassend interieur zie je terug bij de entree, waar de klassieke grandeur op moderne wijze tot leven is gewekt. “In deze ruimte vormde onder andere de originele, marmeren lambrisering een belangrijk vertrekpunt,” vertelt René. “Deze hebben we in ere hersteld en qua sfeer doorgetrokken in de marmeren vloer van Arabescato, die prachtig wordt verlicht door de originele glas-in-lood- ramen en doorloopt tot in de strak aangeklede bijkeuken.”

Verrassend interieur, Studio Ruim, the art of living

Stalen puien: Atelier Termaaten

 

Tijdloze elegantie

De leefruimtes op de begane grond hebben een moderne twist gekregen. In het midden van de keuken en living prijkt een modern element van gerookt eikenhouten die de relatie tussen de ruimtes versterkt. Tevens doet het blok dienst als kastruimte en is er aan de kant van de living een mooie open haard in verwerkt. Doordat aan beide zijkanten een doorgang is behouden, is er veel lucht en bewegingsruimte ontstaan. Centraal in de keuken ontwierp Studio Ruim een kookeiland, bekleed met Fioro di Bosco-marmer. Boven het eiland hangt een speciaal voor het pand ontworpen multifunctionele structuur, die vanwege de slanke belijning en elegante uitstraling een prachtige tegenhanger vormt voor het royale kookeiland.

Badkamerrealisatie: Intercodam. Badkamerkranen: VOLA Nederland

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Daniel Nicolas
Gevelfoto: Bente Hillekens

____
Wil je meer projecten zien van Studio Ruim?