• Villabouw Sels
  • Wijnegemsteenweg 24
  • 2970 ’s Gravenwezel (BE)
  • Contact:
  • Tel.: +32 03 680 16 16
  • E-mail: info@sels.be

Verrassend modern landelijk | Sels Villabouw

Een harmonieuze mix van moderne en warme elementen. Zo laat deze schitterende villa zich in het kort omschrijven. Zowel het ontwerp van de architectuur alsmede de bouwrealisatie staan op naam van Villabouw Sels, die al decennialang hoogwaardige villa’s ontwerpt en bouwt in elke gewenste stijl. Steven van Dooren Interieurarchitectuur vulde het geheel aan met een hoogwaardig interieurplan. De villa is gecompleteerd met een fantastische tuin, die qua uitstraling een perfecte toevoeging vormt op de woning. Het resultaat is een verbluffend modern landelijk totaalplaatje dat volledig de wensen van de bewoners beantwoordt. 

Contrastrijke villa  

De bewoners wensten in de basis een strakke villa met warme elementen. De villa kreeg in het ontwerp van Villabouw Sels bewust een asymmetrisch uiterlijk, wat een spannend geheel oplevert. De basis is opgebouwd uit een strak lijnenspel, aangevuld met een warme materialisering. Het modern landelijke karakter van de villa is versterkt door de toevoeging van grote raampartijen met aluminium kozijnen, welke zorgen voor licht en openheid. Dit contrasteert op prachtige wijze met de toepassing van meer traditionele elementen, zoals de witte gekaleide muren en rieten kap. De verschillende aanzichten maakt dat je de villa telkens op een andere manier beleeft. 

Groene oase met overloopzwembad 

De prachtige modern landelijke villa wordt omringd door een adembenemende tuin, naar ontwerp van tuinarchitect Stefan van Turnhout en architect André Temmerman van Villabouw Sels. Zij bedachten een groene oase die een perfecte aanvulling vormt op het strakke lijnenspel van de villa. Om binnen en buiten met elkaar te verbinden, is de tegelvloer op de begane grond gedeeltelijk doorgetrokken in het overdekte terras en het terras bij het zwembad met buitendouche. Vanwege het strakke design en de donkerkleurige tegeltjes heeft het zwembad een spiegelend effect, wat een hele mooie blikvanger vormt in de groene oase. 

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jaro van Meerten

___

 

___

Meer projecten bekijken van Sels Villabouw?