Verrassend retro interieur | Mood Creations 

Een van buitenaf gezien bescheiden optrek in een rustige omgeving. Deze oude manege van de naastgelegen artilleriekazerne is omgetoverd tot negen units. Een van die negen kwam in de handen van Jochem Oskam, eigenaar van en creatief brein achter interieur designbureau Mood Creations. Jochem toverde deze enkel van buitenmuren voorziene woning om tot zijn eigen droom waar hij al zijn passie en creativiteit in kwijt kan. Het eindresultaat is een eigentijdse, strakke woning met een karakteristiek retro interieur, of, zoals hij het zelf noemt: een afspiegeling van zichzelf.

E-Installatie: Van Grootheest. Leverancier stalen deuren: De Stoor.

Gesloten en open

Zodra je binnenstapt, word je positief verrast door de grootte van deze woning. De bijna twintig meter lange woning treed je binnen in het kantoorgedeelte waar Jochem tevens zijn klanten ontvangt en dat als eetkamer kan worden gebruikt. Hier sieren de ruim 100 jaar oude stenen van het kazerneterrein de vloer. Door deze stenen vanuit de voortuin door te trekken naar binnen, wordt een stukje historie van buiten naar binnen gehaald. Met een achtergrond als visual designer bij één van de grootste namen in de Nederlandse bankwereld, zit het met zijn visuele oog en creativiteit wel goed.

Trappen: VIOS trappen.

Rust en licht

Het keukenblok domineert het eerste deel van de ruimte. Het 4 mm dunne warmgewalste RVS keukenblad loopt naadloos over het keukenblok heen en vormt zich ook als wasbak. De keukenkastjes hebben een laagje beton, je ziet de luchtgaatjes er nog in zitten. De steellook kraan is een eyecatcher van het keukenblok zonder dat het schreeuwerig is. De staalkleurige haai die op het werkblad pronkt, benadrukt het sobere kleurgebruik in dit gedeelte. De studio, keuken en living zijn alle voorzien van grote kunstwerken. De drie kunstwerken aan de muur zijn de enige scheiding tussen de drie gevoelsmatige delen op de begane grond en ademen al het karakter van het retro interieur.

Meubels: De Stoor.

Aandacht met behoud van rust

In deze woning zijn de accenten op de juiste plekken gelegd. Trekt iets niet de aandacht? Dan is het zo subtiel mogelijk gehouden. Zo is de leuning van de trap heel strak gehouden, terwijl de massieve trap een statement op zichzelf maakt. Tussen de living en de keuken in siert een bijna twee meter hoge pot de ruimte. Naast de olijfkleurige Togo, plafondhoge lampen die de hoogte benadrukken en in stijl matchende speakers, zijn er nog veel meer objecten die de aandacht op zich vestigen zonder dat de ruimte haar rust verliest. De betonnen gietvloer over de gehele benedenverdieping zorgt voor het behoud van rust.

Zwarte hanglampen: Innofique Design. Glazen balustrades: Mview+ BV.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Dré Wouters  + Jochem Oskam

______
Wil je meer projecten zien van Mood Creations?