Verrassende tuinen die anders zijn, Eric Bijl Tuinontwerp, tuinontwerp

  • Eric Bijl Tuinontwerp
    Postbus 5153
    3295 ZH ‘s-Gravendeel

Eric Bijl Tuinontwerp: verrassende tuinen die anders zijn

Een tuin is het verlengstuk van een huis. Het is het visitekaartje van de manier waarop de eigenaar in het leven staat. Een tuin inspireert, onthaast en is de plek waar je tot jezelf kunt komen of waar je naar hartenlust in kunt verdwalen en werken. Met een ontwerp van Eric Bijl ben je verzekerd van vele jaren plezier!

De beplanting

De beplanting in de tuin groeit immers ieder jaar door en laat je ieder seizoen opnieuw versteld staan van de kracht van de natuur. Dat maakt het vak van hovenier bijzonder inspirerend. Elke tuin is anders en iedere opdrachtgever heeft een uniek aantal wensen en verwachtingen.

Verrassende tuinen die anders zijn, Eric Bijl Tuinontwerp, tuinontwerp

Jarenlange ervaring

Eric: “Veel mensen weten niet precies wat ze mooi vinden. Ze willen graag een ontwerp met een persoonlijk tintje. Door de jarenlange ervaring weten we vaak de juiste snaar te raken en kunnen we goede adviezen geven. Goed luisteren is natuurlijk essentieel. We zien de rode draad in hun verhaal, maken daar een eerste ontwerp van en brengen daar steeds meer detaillering in.”

Een knipoog

Eric Bijl: “We zien dat opdrachtgevers een stuk privacy heel belangrijk vinden. Dat kunnen we vormgeven door bijvoorbeeld een zitkuil toe te voegen. Zo creëren we een strakke tuin met een knipoog naar het speelse, natuurlijke. In de zitkuil kan de barbecue staan, is er voldoende plek om een vuurtje te stoken en krijg je een intieme setting.”

Verrassende tuinen die anders zijn, Eric Bijl Tuinontwerp, tuinontwerp

Elke dag is anders

De vormen van planten, de bloeiwijze van verschillende bomen en struiken, in combinatie met (kunst) gras, overkappingen, vlonders, patio’s, een zwembad, terras of erfafscheiding, er is zoveel mogelijk. Daarnaast kun je in de showroom in Vianen een uitgebreid assortiment van tegels en stenen bekijken en is Eric Bijl Tuinontwerp excellent dealer van Corradi terrasoverkappingen. Eric: “Steeds vaker werken we samen met verschillende partijen en in die interactie en het samen sparren ontstaan de beste ideeën.

Met oog op de toekomst

In dit vak moet je ervoor openstaan om elke dag weer iets bij te leren. Zo blijf je je ontwikkelen en kun je je opdrachtgevers steeds opnieuw blijven inspireren en mooi werk leveren.” “Onze tuinen blijven 25 jaar goed. Ze zijn ontworpen en aangelegd met oog op de toekomst en het groeien van de beplanting.”

Verrassende tuinen die anders zijn, Eric Bijl Tuinontwerp, tuinontwerp

Exclusieve beplanting

Eric Bijl: “We zien dat planten uit bijvoorbeeld Italië en Spanje het steeds beter doen in Nederland. Dit betekent dat we in de ontwerpen meer mogelijkheden hebben en mooie exclusieve beplanting kunnen opnemen.“ Bij Eric Bijl Tuinontwerp is veel mogelijk. “Gaat niet, bestaat niet”, zegt hij trots. “Wij ontzorgen onze opdrachtgevers voor 100% en onze ontwerpen zijn verrassend anders.”

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: The Art of Living

___

Meer projecten zien van Eric Bijl Tuinontwerp?