Verschillende manieren om tocht in je huis tegen te gaan

Zit je thuis wel eens met koude voeten of staat het kippenvel over je hele lichaam? Dan is er een grote kans dat het tocht in je huis. Buiten dat tocht kan zorgen voor irritatie en een minder optimale woonomgeving, is het ook slecht voor je gezondheid. Tocht kan namelijk zorgen voor verschillende klachten, zoals: droge en prikkende ogen, hoofdpijn en spierpijn. Daarnaast heeft het vaak een negatieve invloed op de energierekening van mensen, want de verwarming wordt al snel een graadje hoger gezet. Gelukkig zijn er verschillende manieren om tocht in je huis tegen te gaan, die we in deze blog bespreken.

Steenwol platen

Een erg toegankelijke en populaire manier om tocht tegen te gaan, is het plaatsen van steenwol platen. Het materiaal is erg stevig en flexibel, waardoor het gemakkelijk te plaatsen is en het op allerlei manieren de tocht in je huis tegen kan houden. Zo kun je steenwol platen gebruiken om vloeren, daken en wanden te isoleren. Het materiaal biedt een aantal voordelen vergeleken met andere isolatiematerialen:

– Het is bijzonder duurzaam
– Het houdt de temperatuur in huis constant
– Het werkt geluidswerend, brandwerend en waterafstotend

Tochtstrippen

In goed geïsoleerde huizen kan alsnog tocht ontstaan. Vaak is het zo dat door de kieren bij de deur warme lucht naar buiten gaat. Hoe kun je dit ontdekken? Als het koud voelt rondom de deur, is de kans groot dat dit bij jou ook het geval is. Een simpele manier om dit op te lossen is door tochtstrippen op de deuropening te bevestigen. Zo ontsnapt er geen warme lucht meer en ontstaat er geen tocht.

B-keus isolatie

Een andere, relatief gezien goedkope, manier om je huis te isoleren tegen tocht is het plaatsen van B-keus isolatie. Ondanks de naam je misschien anders doet vermoeden, is dit prima materiaal om ruimtes te isoleren. De kwaliteit van het materiaal doet vaak niet veel onder voor A-keus materiaal, maar de prijzen liggen een stuk lager. Hoe kan dat? Het productieproces van isolatiemateriaal is langdurig en er komen strenge veiligheidseisen bij kijken. Soms zitten er kleine foutjes in die processen, waardoor de producten niet meer als A-keus verkocht mogen worden. Als het materiaal niet meer aan alle eisen voldoet, betekent dat niet dat het volstrekt onbruikbaar is. Door B-keus isolatiemateriaal te plaatsen, kun je je huis op een goedkope manier isoleren tegen tocht.

Heb je last van tocht in je huis? Probeer te ontdekken waar de bron van deze vervelende luchtstroom zit en ga op zoek naar de beste oplossing om je huis te isoleren. Dat gaat zeker een verschil maken wat betreft zowel je fysieke als financiële gesteldheid!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.