Verzeker je waardevolle spullen in huis

Je huis staat vaak vol met waardevolle bezittingen. Alle spullen in je huis, schuur of tuin worden inboedel genoemd. Je bent aan deze spullen gehecht en daarom is het van belang om een goede verzekering af te sluiten. Zo’n verzekering wordt ook wel een inboedelverzekering genoemd. Met een inboedelverzekering verzeker je jouw spullen tegen verschillende soorten schade. Benieuwd welke schade verzekerd wordt met een inboedelverzekering? In deze blog vertellen we je er graag meer over. 

Brandschade

Stel je voor… er is een brand ontstaan en al je waardevolle spullen zijn vernield. Met een inboedelverzekering ben je hiertegen verzekerd. De verzekering dekt niet alleen de schade door de brand zelf, maar ook door rook, schroeien en blussen. Hierdoor kun jij je volledig richten op jezelf en je gezin en hoef je niet te denken aan de materiële schade. Daarnaast worden ook de kosten die je maakt bij het opruimen van de schade ook vergoedt.

Schade door diefstal

Het is een nachtmerrie voor velen, maar helaas komen inbraak en diefstal nog wel eens voor. Met een inboedelverzekering ben je ook hiertegen verzekerd. De verzekering vergoedt de nieuwaarde tot maar liefst 10 jaar na aankoop. Hiermee is je nieuwe televisie of computer goed verzekerd en hoef je je geen zorgen te maken over de gemaakte schade. 

Storm- en waterschade

Naast brandschade en diefstal verzekerd een inboedelverzekering ook tegen storm- en waterschade. De laatste jaren hebben we steeds vaker last van noodweer. Stormen, harde windstoten en extreem weer zorgen steeds vaker voor schade. Een inboedelverzekering verzekerd de schade die ontstaat door storm, bliksem, hagel, sneeuw en regen. Daarnaast wordt ook schade die veroorzaakt wordt door vorst, water en vandalisme vergoedt. Schade aan je huis wordt niet meeverzekerd bij een inboedelverzekering. Hiervoor kun je een aparte opstalverzekering afsluiten.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.