Vier redenen om een huis in Moraira te kopen

Spanje staat natuurlijk bekend om zijn mooie landschappen en vele zonuren. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer Nederlanders een (tweede) huis in Spanje kopen. Ben jij ook van plan om een woning in het zonovergoten Spanje te kopen? Bekijk dan vooral ook de huizen die te koop staan in Moraira. Deze streek wordt ook wel de parel van de Costa Blanca genoemd. En terecht! Moraira is namelijk een veelzijdige stad, waar iedereen zich binnen de kortste keren thuis zal voelen! Om de laatste twijfels bij je weg te nemen, vind je in dit artikel de vier grootste redenen om een woning te kopen in dit mooie stukje Spanje.

Moraira ligt in een mooie omgeving

Een huis kopen Moraira is populair bij zowel de Spanjaarden zelf, als bij buitenlanders. Waarom? Omdat Moraira in een prachtig deel van het land ligt. Niet alleen heeft Moraira een heerlijk en warm klimaat, maar ook de omgeving is prachtig. Zo heb je in veel woningen prachtige uitzichten op gebergtes, helderblauwe meren of zelfs de zee. Daarnaast beschikt de stad Moraira over alle voorzieningen die je kunt bedenken: supermarkten, lokale winkeltjes en gezellige terrasjes. Een korte autorit brengt je naar de zee, of naar één van de grote toeristische steden van Spanje.

In Moraira staan prachtige woningen

Of je nu naar Spanje wilt emigreren of op zoek bent naar een tweede woning: we willen allemaal een huis dat er leuk uitziet. Gelukkig zijn er in Moraira woningen in overvloed, en zijn ze stuk voor stuk karakteristiek te noemen. Omdat Moraira jaarlijks veel zonuren heeft, zijn de meeste woningen gebouwd van lichte stenen. Dit zorgt ervoor dat het zonlicht wordt weerkaatst, waardoor je woning van binnen lekker koel blijft. Daarnaast beschikken de meeste woningen over een grote buitenkeuken en een zwembad: om heerlijk te kunnen genieten van dit lekkere warme weer.

De Spanjaarden staan bekend als vriendelijke mensen

We kennen allemaal het spreekwoord: een goede buur is beter dan een verre vriend. En dat geldt ook voor een woning in Spanje. Spanjaarden staat alom bekend als vriendelijke en sociale mensen. Een spanjaard maakt graag een praatje met zijn buren, en staat klaar om iemand te helpen waar het nodig is. Of je nu in een appartementencomplex komt wonen, of gaat genieten van een exclusieve villa in Moraira: een vriendelijke buurman of buurvrouw is nooit ver weg. Nodig je nieuwe Spaanse buren ook vooral uit voor een gezellige housewarming. Zo voel je je binnen de korste keren helemaal thuis!

Moraira heeft een sterke vastgoedmarkt

Voordat je een huis gaat kopen, is het natuurlijk ook belangrijk om je te verdiepen in de woningmarkt. Mocht je de woning ooit weer gaan verkopen, kun je dan winst maken? Moraira maakt deel uit van Casa Blanca: een populaire stad bij zowel Spanjaarden zelf als bij toeristen. Dit zorgt voor een sterke vastgoedmarkt, waar woningen in de meeste gevallen snel kunnen worden verkocht. Een huis kopen in Moraira is dus niet alleen om van te genieten, maar ook een goede investering in de toekomst.