Frank Ruiter, Villa aan het water, the art of living

Villa aan het water | Frank Ruiter

Deze waanzinnig villa aan het water een lust voor het oog en biedt ruimte aan een zeer sfeervolle woonkeuken. De villa valt direct op door de glaspartij in het midden van het exterieur. Deze scheiding zorgt niet alleen voor een gevoelsmatige tweesplitsing van de woning, maar is ook een mooi vormgegeven onderbreking van de rieten kap. Architect Frank Ruiter heeft meerdere woningen mogen ontwerpen voor deze nieuwe woonwijk. Hij heeft ervoor gezorgd dat er geen klakkeloze herhaling is bij zijn ontwerpen. Elke woning is uniek, passend binnen de omgeving en met een eigen twist. Zijn oog voor detail zie je terug in elk ontwerp.

Frank Ruiter, Villa aan het water, the art of living

Sfeervolle woonkeuken

De sfeervolle woonkeuken van deze villa aan het water is een centraal punt in het huis. Met aan één kant royaal zicht op het water van de Maas en de uiterwaarden en aan de andere kant op het terras met een gemetseld, verwarmd zwembad. Het gevoel van intimiteit overheerst. Zittend aan de ronde eettafel kijk je tv of geniet je van het overweldigende uitzicht. Boven het ruime kookeiland hangt een met leer beklede eyecatcher: een lamp en afzuigsysteem met plasmafilter ineen.

Bourgondische dallen vloer: Kersbergen. Aluminium Kozijnen (leverancier): Entropol. Interieurbedrijf: De Toren Interieurs.

Maatwerk meubels: Otto Schop Timmerwerken B.V. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland.

 

Woonkamer met 180-gradenuitzicht

Vanuit de keuken loop je de woonkamer in, die op de kop van de villa is gesitueerd en een adembenemend 180-gradenuitzicht biedt. Het plafond is verlaagd ten opzichte van de hoge vide in de hal en de keuken. Dat geeft balans. De grote raampartijen zijn hier afgewerkt met zwarte stalen kozijnen met een rustig metrum van stijlen. Dat geeft een vriendelijke uitstraling.

Badkamer: Hotbath.

Architect: Frank Ruiter. Makelaar: Bax & Van Kranenburg beheer. Rieten dak: Vos Rieten Daken

 

Privédomein in romantische setting

De houten trap met zwartstalen leuning leidt boven onder meer naar de master bedroom met badkamer. Je betreedt het privédomein via de walk-in closet, met aan beide zijden matzwarte ingebouwde kastenwanden en een zitje in het midden. Vanuit de walk-in closet loop je rechts de badkamer in met inloopdouche, toilet, dubbele wastafels en een ligbad op een verhoging. Deze villa aan het water has it all!

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BLUSHtxt geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Wil je meer projecten van Frank Ruiter zien?