Villa ‘Heidezicht’: nieuw wooncomfort met een oude ziel

Architectenbureau Atelier 3

Een rustig straatje gelegen aan de heide leidt naar een prachtige villa, villa ‘Heidezicht’. De woning is als een oase aan sereniteit en sluit volledig aan op het vredige straatbeeld. Dit is het resultaat van een indrukwekkende transformatie, uitgevoerd door Architectenbureau Atelier 3. Twee, wat kleinere, woningen werden samengevoegd tot één adembenemende villa. De eigenaren van deze mooie woning wisten zo hun droomwoning te creëren zonder afstand te doen van de ziel van deze bijzondere plek.  

Villa, architectuur, Architectenbureau Atelier 3, The Art Of Living

Het beste van twee werelden 

Omdat de bewoners eer wilden doen aan het verleden zijn verschillende authentieke details bewaard gebleven en in ere hersteld. Het royale rietgedekte dak en de sierlijke gevels, zorgen ervoor dat de nostalgische charme bewaard en zelfs versterkt werd. Dit als eerbetoon aan het verleden. Binnenin oogt de villa juist erg eigentijds, licht en modern. Het contrast tussen het interieur en exterieur is opvallend, maar daardoor juist erg verfrissend. De villa brengt het beste van twee werelden samen, het is een brug tussen het heden en verleden.  

Villa, architectuur, Architectenbureau Atelier 3, The Art Of Living

Een heerlijke buitenruimte 

De buitenruimte die bij ‘Heidezicht’ hoort is een oase van rust en ruimte. Een chique grindstrook omringt de woning en benadrukt het klassieke exterieur op een bijzondere wijze. Aan de achterzijde werd een heerlijk terras gecreëerd, waar volop van de buitenlucht genoten kan worden. Daarnaast moest de tuin de serene sfeer van de heide weerspiegelen, waardoor de natuur op bijzondere wijze geëerd wordt. De buitenruimte is nu dan ook een plek waar de bewoners graag tijd door brengen.

Villa, architectuur, Architectenbureau Atelier 3, The Art Of Living

Overtroffen verwachtingen  

Met ‘Heidezicht’ heeft Architectenbureau Atelier 3 alle verwachtingen overtroffen. De villa is zoveel meer dan een huis, het is een meesterwerk dat het heden en verleden in harmonie samenbrengt. Hierdoor straalt het huis een tijdloze elegantie uit en wordt de ware betekenis van ‘nieuw wooncomfort met een oude ziel’ belichaamt.  

Editor: Media Team

Datum: 21-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living