Villa in hotelchic met landelijke details

MVD Interior Design

Bij binnenkomst tref je meteen een prachtige open vide die opvalt door het toffe behang van Arte. Het behang heeft het effect van een mineralen wand die verder wordt uitgelicht door een opvallende videlamp met donker rookglas. Melissa: “De entree is een belangrijke ruimte voor de bewoners. Zij willen hier gelijk een goede eerste impressie geven.” De trap draagt hieraan bij en was een “belangrijke, maar moeilijke keuze” voor de bewoners: “Je ziet hem overal en we hebben daarom ook verschillende opties besproken met Melissa.” De strakke bruine treden met spijlen zijn een voorbeeld van een landelijke touch in het interieur. Mede door de in het oog springende en dubbele taatsdeuren van De Rooy Metaaldesign kun je de trap extra goed zien vanuit de keuken en woonkamer. 


Woonruimte

Licht, Interieurontwerp, MVD Interior Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonruimte

Verlichting

Maretti Lighting

Interieurarchitect

MVD Interior Design

Een echte kwaliteitskeuken 

Door bronzen taatsdeuren kom je terecht in een langwerpige living met in het midden de leefkeuken. Melissa: “De deuren zorgen voor een open verbinding vanuit de entree naar de living. De afwerking is uitmuntend en de bronzen kleur blend mooi in met de rest van het donkere interieur.” De keuken is het middelpunt van deze woning geworden en brengt de woonkamer samen met de eethoek. Er kan hier uitgebreid gekookt en nagetafeld worden met familie en vrienden en een passie voor koken kan hier bijna niet anders dan aangewakkerd worden. De kwaliteit van deze keuken zie je verder terug in het blad. “Vanwege het hufterproof karakter hebben de bewoners gekozen voor 

een keramisch blad. Marazzi, de leverancier van het blad, kunnen natuursteen heel goed nabootsen in hun keramiek. Je ziet écht een diepte in het blad en dat maakt het heel uniek.” De eethoek heeft het gevoel van een luxueus restaurant door de ronde bronskleurige bank en boven de tafel eenzelfde prachtige hanglamp als in de entree. Ook zijn de eettafel plus bank net wat anders dan anders in deze woning. “Deze breken met de rechte en vierkante vormen in deze ruimte. Het maakt het geheel wat speelser.” 


Keuken

Licht, Interieurontwerp, MVD Interior Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Haard

Warmtestore

Keukenblad

Marazzi

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Stalen deuren

De Rooy Steel Doors

Lichtplan is een must 

Het donkerbruine plaatmateriaal van de keuken komt terug in de bijkeuken en de tv-wand op maat in de woonkamer. Het lijkt daardoor één grote wand.

Melissa: “Het wordt natuurlijk deels onderbroken door de taatsdeuren, maar het betrekt de ruimtes wel bij elkaar.” In combinatie met een stoffen bank en de inval van het licht is het hier na een werkdag dan ook heerlijk ontspannen. “Het lichtplan tilt de woning ook naar een hoger niveau”, vertelt Melissa. Volgens haar is een perfect lichtplan onmisbaar. Verder is ervoor gekozen om het donkere interieur door te trekken in de armaturen. “De spots zijn zwart en de hanglampen zijn van donker rookglas.” Tot slot maken enkele planten en bloemen de woonkamer huiselijker. 

Oorspronkelijk zou de open haard precies in het midden van de living en de keuken komen. Ook hier, doordat de bewoners Melissa gelijk bij het project hebben betrokken, heeft het haardvuur een logischere plek gekregen. “Het creëert een fijne hoek in de woonkamer waar je je wat meer kan terugtrekken. Ook heb je vanuit de keuken een beter zicht op de bank en vice versa. Het laat de twee ruimtes beter in elkaar overvloeien. Sowieso vloeien alle kleuren en materialen in deze woning mooi in elkaar over. Melissa: “Dat komt ook doordat het behang op alle wanden is doorgetrokken. Het valt niet enorm op, maar geeft wel een extra beleving en warmte door structuur toe te voegen.” Het huis is volgens haar een voorbeeld van hoe eerder je een interieurarchitect erbij betrekt, hoe beter het eindresultaat. Bewoners: “We hadden niks anders gedaan. Het is de beste keuze geweest om iemand te laten helpen en begeleiden met het complete ontwerp van begin tot eind.” 

 


Badkamer

Licht, Interieurontwerp, MVD Interior Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de badkamer

Badkamer en toiletten

Daton Tegels & Sanitair

Ruimte om te ontspannen 

Op de bovenverdieping is de badkamer net zo heerlijk open en luchtig als de rest van het huis. Er is hier namelijk gekozen om het hoge plafond van de zolder door te trekken. Het vrijstaande en rond aflopende bad, met links en rechts handige en afgewerkte nissen, is op maat gemaakt. “Er is hier slim gekeken naar de ruimte”, aldus Melissa. “De schuine kant is als het ware opgevuld met kasten waar je je handdoeken en andere bad- accessoires in kan opbergen.” De inloopdouche is afgewerkt met neutrale tegels, opvallend mozaïek en een subtiele bronskleurige douchedeur. “Die metaal- kleuren details komen sowieso terug in de badkamer, maar ook in de rest van de woning.” En ook hier is een landelijk detail: een houten balk. Deze past goed in het moderne ontwerp van de badkamer. 

Editor: Media team

Datum: 30-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Alexander Eleveld

Fotografie: Jurrit van der Waal