Betonlook, Villa, Guy de Vos, Open, Glaspartijen, Dakterras, Beton

  • Interieurarchitect
    Guy de Vos
    Amsterdam | www.guydevos.com
  • Schilderwerken
    Weijers schilders- en behangbedrijf
    Eindhoven

Villa met betonlook | Guy de Vos

Voorheen woonden de opdrachtgevers in een – geheel naar hun wensen – loftwoning. Het enige wat zij mistte was een tuin en een dakterras. Met dit idee zijn zij elders in de stad gaan wonen om hun droomvilla met de bijbehorende wensen te realiseren. Dit resulteerde in een villa met betonlook, met een bijpassend interieur ontworpen door Guy de Vos.

Hoog & Open

De villa is ontworpen in dezelfde stijl als de loft. De gecreëerde hoge plafonds en de open ruimtes zorgen voor een connectie met de omliggende natuur. Doordat zowel de architect en interieurarchitect al vroeg in het traject betrokken werden kon ieders expertise perfect op elkaar afgestemd worden. Dit is dan ook terug te zien in het totaal plaatje, wat een aansluitend geheel vormt.

Ondanks het gebruik van harde materialen als beton en glas ziet de woning er toch warm en vriendelijk uit.

Betonlook, Villa, Guy de Vos, Open, Glaspartijen, Dakterras, Beton

Samenspel

Het interieur van de geheel energie onafhankelijke woning is een samenspel van rauwe, robuuste materialen met luxueuze afwerkingen en meubelen. Dit maakt dat het interieur een versterking is van de betonlook villa, terwijl het ook nog de warme en zachte sfeer behoudt. Guy: “De belijning en de indeling van de ruimtes is zo vanzelfsprekend dat je het gevoel hebt dat het niet anders kan. het huis past bij de bewoners, Het geheel mocht spectaculair en bijzonder zijn met gewaagde keuzes, maar moest tegelijkertijd ook open en vriendelijk aanvoelen.”

De grijze betonlook kleur is in veel van het interieur doorgetrokken. Ook de beplanting en accessoires zijn minimalistisch gehouden om de woning zelf meer te laten spreken. Daarnaast geeft het een gevoel van rust en harmonie.

Betonlook, Villa, Guy de Vos, Open, Glaspartijen, Dakterras, Beton

Combinatie van materialen

Door de gehele villa zijn er verschillende materialen terug te vinden die perfect op elkaar aansluiten. Zo zorgt het hout voor natuurlijke en warme elementen, terwijl het beton en de stalen elementen zorgen voor een stoere look. Een mooi voorbeeld van dit samenspel is de betonlook trap in combinatie met de houten trapleuning. Op de vloer ligt dezelfde keramische tegel als in de hal. Het kleurenpalet dat is gebruikt is evenwichtig en vloeit mooi in elkaar over.

Betonloon, Villa, Guy de Vos, Open, Glaspartijen, Dakterras, Beton

De keuken ligt lager dan de woonkamer en biedt daardoor een behaaglijke beschutting.

Betonlook, Villa, Guy de Vos, Open, Glaspartijen, Dakterras, Beton

Overal hebben de bewoners uitzicht op de groene omgeving, vanuit de keuken en zelfs wanneer ze staan te douchen.

Verrassing achter elke hoek

In tegenstelling tot de benedenverdieping is er hier gekozen voor een donker eiken parket om de intimiteit van de avond en de nacht te benadrukken. De gehele woning heeft verschillende zichtlijnen. De ene vormt een doorkijkje en de ander geeft een prachtig uitzicht over de tuin en omgeving. Ondanks de vele zichtlijnen blijft de indeling helder.

Betonloon, Villa, Guy de Vos, Open, Glaspartijen, Dakterras, Beton

Alle schilderwerken en een klein beetje behangwerk werd uitgevoerd door Weijers schilders- en behangbedrijf.

Betonlook, Villa, Guy de Vos, Open, Glaspartijen, Dakterras, Beton

De slaapkamer wordt één met het terras door het glas en het Belgisch hardsteen, dat doorloopt van binnen naar buiten.

Betonloon, Villa, Guy de Vos, Open, Glaspartijen, Dakterras, Beton

De zichtbare dakspanten en bijzondere vormgeving maken van het appartement een loft.

Connectie met buiten

De grote raampartijen en de indeling geven een gevoel van connectie met de natuur. De binnentuin is zo gerealiseerd dat je deze vanuit de trap in de woning goed kan bekijken. Op deze manier lijkt de tuin naar binnen te komen en vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Daarnaast heb je vanuit de douche zicht op het nabij gelegen park. Het dakterras bij de slaapkamer zorgt in de ochtend, tot laat in de avond voor een verbinding met de zon, waarbij je ook uitkijkt op het park. De overkapping is gevuld met glasplaten zodat het zicht niet doorbroken wordt.

Ondanks de grote raampartijen en de open structuur zijn alle privé vertrekken ook echt privé. Zo voel je je altijd beschut en veilig in de woning, terwijl je wel kan genieten van buiten.

De tuin werd ontworpen door Ontwerpbureau Horti Verde.

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Peter Baas

__

Meer projecten bekijken van Guy de Vos?

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media