Villa met bijzondere gevel door kunststof kozijnen

Finstral

In Spanje vind je deze bijzondere villa. Bijzonder omdat hij authentiek en tijdloos oogt. In het strakke moderne ontwerp van de gevel werd gespeeld diepteverschillen en kleurcontrasten. De donkere kozijnen staan erg goed bij de verder witte gevel. Je kunt zien dat overal tot in detail over nagedacht werd waardoor de afwerkingsgraad van de villa erg hoog is. Medeverantwoordelijke hiervoor is Finstral, zij leverde de aluminium en kunststof kozijnen. Deze kozijnen hebben niet alleen een esthetisch hoogwaardig design, maar zijn ook nog enorm functioneel.

Bijzondere ramen

Om de villa licht te houden werd gekozen voor een groot aantal ramen en glazen schuifdeuren. Opvallend is dat de ramen bijna allemaal andere afmetingen hebben. Een verticaal raam, een horizontaal raam of een grote pui, deze villa heeft het allemaal. De smalle contouren van de Nova-line aluminium en kunststof kozijnen waren de perfecte keuze om de ramen mee te omlijsten. Zij zorgde ervoor dat een harmonieus geheel kon ontstaan. Daarnaast creëren zij, met hun donkere kleur, ook een mooi contrast met de buitengevel van de woning. De kozijnen maken dat de het ontwerp van de villa alle aandacht krijgt.

Doorzonprincipe

De bewoners van de villa wilden optimaal gebruik kunnen maken van het daglicht dat via de vele ramen en deuren naar binnen kwam. Daardoor werd de woning vormgegeven aan de hand van het doorzonprincipe. Dit betekent dat daglicht nauwelijks tegengehouden wordt door muren of deuren. Dit uitte zich in glazen deuren die werden verwerkt in het interieur. Deze kregen wederom donkere aluminium en kunststof kozijnen.

Kunstof kozijnen-Finstral, kunsstof kozijnen, the art of living

Functies

Toch dragen de kozijnen niet alleen bij aan het design van de indrukwekkende woning, maar zijn zij zoals eerder benoemd ook erg functioneel. De kozijnen voldoen aan hoge eisen op het gebied van energie efficiëntie en veiligheid. Dit betekent dat ze erg goed isoleren en beschermen tegen warmte. Daarnaast zijn alle elementen uitgevoerd met inbraak werend Multiprotect-gelaagd veiligheidsglas.

Editor: Media team

Datum: 28-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Finstral