Villa met een diversiteit aan stucwerktechnieken

Pijnappels Stukadoors

Na een jaar verbouwen, kunnen de bewoners de perfect afwerkte villa betrekken. Een handige bijkomstigheid van de verbouwing is dat de familie Pijnappels zelf gespecialiseerd is in afwerkingen van stucwerk onder de naam Pijnappels Stukadoors. Een eigen ervaring in verbouwen, kennis en contacten levert een prachtige woning op met een tal van stukwerktechnieken. Technieken waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, maar die je na het zien van deze foto’s ook graag in je eigen woning ziet. De collega van Nick Pijnappels, Ronald Spierings (Spierings Stukadoorswerken), hielp mee om de verbouwing van deze woning te realiseren.


Verbouwing
Stucwerk, afwerking, gouden wand, the art of living

Alle leveranciers van de verbouwing

Wellness

Legend Wellness

Tuinaanleg

Randy Robben

Bouwbedrijf

T&R Bouw

Tuinmeubelen

Suns

Sierbestrating

Stone base

Sierbestrating

Swanenberg sierbestrating

Tuinontwerp

Van Der Steen Tuinen

Stucwerk als specialisatie

In 1999 begonnen vader en zoon met het opzetten van het familiebedrijf. Na een aantal jaar voor een baas te hebben gewerkt en ervaring op te hebben gedaan, werd het tijd om samen aan de slag te gaan. Met twee man sterk in de basis en een aantal zzp’ers daaromheen, specialiseerde het familiebedrijf zich in ­binnen-­ en­ buiten­ stucwerk.­ Ook­ specifieke­ wensen­ worden­ aangepakt, zoals sierpleisterwerk, lijsten en ornamenten, schuurplafonds, marmerstuc, gevel- of vloerstucwerk. De kennis en kunde is in huis om de particuliere markt, maar ook de zakelijke markt te voorzien van vakmanschap. Momenteel heeft Pijnappels Stukadoors een aantal jongens in dienst en werkt het bedrijf veel samen met een vaste groep ZZP’ers waaronder Ronald Spierings. ‘We springen elkaar bij waar nodig. Je kunt elkaar zo link en rechts helpen en je weet precies waar je elkaar voor kunt vragen,’ vertellen collega stukadoors Nick Pijnappels en Ronald Spierings. Nick specialiseert zich steeds meer in gevelstucwerk. Door de toepassing van de betere materialen verzorgt Pijnappels hiermee ook een duurzame isolatie en verfraaiing van de buitengevel.


Woonruimtes

Stucwerk, afwerking, gouden wand, the art of living

Alle leveranciers van de woonruimtes

Keuken op maat gemaakt

Classic Interieur & Design

Diversiteit van de techniek

De woning van Nick Pijnappels zou je bijna kunnen zien als een voorbeeld waarin meerdere soorten stucwerktechnieken samenkomen. Zo vind je in de kelder een Frescolori Maranzo op de vloeren en een Frescolori Stone op de wanden, waar Ronald Spierings bij betrokken was. De Maranzo is een epoxy verdeeld vloerensysteem met als basis de Frescolori Kalkpleister. Door deze samenvoeging ontstaat er een harde vloer met een mineraal uiterlijk. Er zijn diverse structuren, kleuren en groftes met elkaar te combineren waardoor je een vloer kiest precies naar jouw wens. In deze woning werd gekozen voor een gesloten oppervlak dat makkelijk in onderhoud is. Dat is handig, want in de kelder bevindt zich de bar en het speelterrein voor de kinderen. De vloer is makkelijk schoon te maken en daardoor erg hygiënisch. Ideaal voor ruimtes waar veel verloop of plezier is. Deze techniek is waterdicht en ziet er strak, naadloos en rustig uit. Door de waterdichtheid van deze techniek, is dit stucwerk ook gebruik in de badkamer. De wanden, vloer en het bad is voorzien van hetzelfde materiaal en afwerking.


Slaapkamer

Stucwerk, afwerking, gouden wand, the art of living

Alle leveranciers van de slaapkamer

Raamdecoratie

Le Ridea

Metaalstuc

Wandstyling

Keramische tegels

Loetino

Metalen goudkleurige wand

In de slaapkamers van de familie Pijnappels vind je ook verschillende stucwerken, genaamd Stoopen Meeus Crustal en Midas Metall. De blauwgrijze slaapkamers van de kinderen zijn bewerkt met de Stoopen techniek waarbij er met een lange rubberen roller wordt gesmeerd tot een motiefje met een schaduwwerking. Op de slaapkamer van de ouders vind je de Metall afwerking. Een vloeibaar metaal waarbij echte metaalpoeders worden gebruikt om zo’n look te kunnen creëren. Het is een intensief product en project. Door het schuren krijg je een high polish en het resultaat van een echt metalen (gouden) wand.

Editor: Media team

Datum: 29-11-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Gijsje Broekmans geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Jarco van Meerten