Marmer, Rob Zeelen Interior, villa, open interieur
Marmer, Rob Zeelen Interior, villa, open interieur
Villa met een interieur van marmer | Rob Zeelen Interior-1
Villa met een interieur van marmer | Rob Zeelen Interior
previous arrow
next arrow

Villa met een interieur van marmer | Rob Zeelen Interior

Deze prachtige villa met een interieur van marmer zag er voor de verbouwing heel anders uit. Het was toen erg gesloten. Door het openbreken van verschillende muren is er een transparante villa gecreëerd. Overal in deze villa komt het materiaal marmer terug, op de vloer, bij de trap en in de badkamer. Dit zorgt voor een chique uitstraling. Nadat de gehele villa van binnen werd verbouwd werd ook de buitenkant aangepakt. Hierdoor kunnen de bewoners de komende jaren weer met veel genot wonen in hun prachtige villa!

Transparante villa

De prachtige villa valt direct op vanwege haar transparante uiterlijk. Vanuit iedere ruimte is er contact met de tuin. Dat was voor de verbouwing wel anders. Het aanpassen van de woning, waarbij onder meer muren werden opengebroken voor meer openheid, duurde in totaal dan ook twee jaar. “De verbouwing werd in drie fases uitgevoerd, omdat de bewoners hier bleven wonen. Tussendoor hebben we pauzes genomen, zodat ze even op adem konden komen”, vertelt Rob.

Marmer, Rob Zeelen Interior, villa, open interieur

Met zijn interieurontwerp transformeerde Rob Zeelen het gesloten karakter van de villa naar een open karakter. De woonkamer telt een enorme hoekband
op maat vervaardigd en geleverd door Vlaar interieur. Centraal in de woonkamer is een haard van Boley Openhaarden.

 

Contrast tussen licht en donker

Het paradepaardje van de woning is de door Rob ontworpen keuken met mooie kastenwanden. Door het opheffen van de portaalruimte tussen de keuken en de eetkamer is één grote ruimte ontstaan. De oorspronkelijke wenteltrap naar het souterrain is vervangen door een marmeren trap met glazen balustrade, die nu deel uitmaakt van de keuken. “Het is nu een royale, functioneel ingedeelde en vooral lichte keuken. Bovendien heb je tijdens het koken fraai uitzicht op het terras en de tuin”, legt Rob uit.

Een tijd na de vernieuwing van de binnenkant is ook de buitenkant van de woning aangepakt. Zo zijn op advies van Rob de buitenmuren zwart geschilderd. Hierdoor is een smaakvol contrast ontstaan tussen de lichte binnenkant en het donker uiterlijk van de villa en oogt de gehele woning als nieuw.

Marmer, Rob Zeelen Interior, villa, open interieur

Eetkamer, ovale tafel, maatwerk kastenwand, haard van Boley, marmeren villa, Rob Zeelen Interior

Sublieme afwerking

De begane grond werd flink aangepakt. Zo is de garderobe vernieuwd. Het verwijderen van een gestukte muur tussen de trap en entree heeft gezorgd voor een fantastische open hal met doorkijk naar de tuin. Door de toepassing van marmer op de trap en het stuukwerk tegen de zijkant van de trap is een subtiele loper ontstaan. De tekening van het marmer loopt in iedere trede door en doordat het marmer aan de zijkanten schuin is afgewerkt, kon het stukwerk er vlak tegenaan komen. De afwerking is, net zoals in het verdere interieur, subliem.

Marmer, Rob Zeelen Interior, villa, open interieur

Het glas rondom de trappartij in de hal geeft de ruimte een open karakter. 

Geheel vernieuwde bovenverdieping

Op de bovenverdieping werd alles vernieuwd: het stucwerk, het tapijt, de badkamer en de slaapkamer. Alleen het parket op de overloop is gebleven, maar ook dat werd opnieuw behandeld. De traditionele brede houten balustrade en trapleuning langs de overloop en trap werden vervangen door een transparante glazen versie. Door middel van een op maat ontworpen roomdivider in de slaapkamer, mét geïntegreerd bed, is bovendien een verrassende nieuwe ruimte ontstaan. Deze is voorzien van een dressoir en een boekenkast, uitgevoerd in hoogglans lak, die voldoende ruimte biedt voor het bedtextiel en de boeken; een wens van de bewoners.

In de woning is veel gebruik gemaakt van carrara marmer afkomstig uit Italië. 

De boxspring met lederen achterwand werd geleverd door Schramm naar een ontwerp van Rob Zeelen, Marmeren villa

Inspiratie vanuit het buitenland

In het nieuwe interieur voert marmer de boventoon. Door het hele huis is gebruik gemaakt van marmer uit Carrara, dat gespiegeld is gelegd. Rob vloog samen met de bewoners en Lou Crombag van Stonehouse/LAWM naar de groeves en zagerijen van Carrara in de Toscaanse heuvels voor het maken van een selectie van geschikt materiaal.

 

Marmer, Rob Zeelen Interior, villa, open interieur

De woning kreeg een statig karakter door de metamorfose van wit naar zwart. 

 Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters & Jaro van Meerten 

__

Meer projecten bekijken van Rob Zeelen Interior?