Landelijke keuken | Magnus villa's, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Villa met landelijke keuken | Magnus Villas

De bewoners hebben na een traject van ruim twee jaar hun intrek mogen nemen in deze prachtige landelijke villa. Deze villa, gelegen in een rustige omgeving, is een lust voor het oog. De villa is zeer zorgvuldig ontworpen door architect Baltie Schepers. De architect, interieurarchitecte en Willy, de zaakvoerder van Magnus Villas, werken sinds lange tijd met elkaar samen. Het exterieur bestaat uit contrasten en goed doordachte details, maar oogt toch als één geheel.

Landelijke keuken | Magnus villa's, the art of living

Bijzonder lijnenspel

De hal is opengewerkt tot aan het plafond, waardoor deze heel ruimtelijk oogt en je groots wordt ontvangen. In de woning is door interieurontwerpster Ilse Vernelen veel gespeeld met de perfecte balans tussen esthetiek en techniek. Er zijn veel kleine details toegevoegd om tot een levendige woning te komen. Architect Baltie heeft op zijn beurt het exterieur door laten lopen in het interieur. Vanuit de voordeur is een zichtas gecreëerd die is doorgetrokken naar de tuin. Zo kijk je dwars door het huis heen. Het huis is voorzien van veel raampartijen. Ook de plafonds verschillen in hoogte voor een speels effect.


“Er zijn veel kleine details toegevoegd om tot een levendige woning te komen”


Landelijke keuken | Magnus villa's, the art of living

Landelijke keuken

Vanuit de tuin kom je via de achterdeur in de mudroom – ideaal voor de ravottende kleinkinderen. De mudroom is tegelijkertijd een bijkeukentje geworden waarin een douche en toilet zijn gevestigd. De subtiele accenten die door het hele huis zijn verwerkt, zijn ook hier zichtbaar. Zo zijn er inkepingen onder aan het meubel van de wastafel gemaakt. De landelijke keuken moest onderhoudsvriendelijk zijn en is van alle gemakken voorzien. Door de kasten tot het plafond te laten komen, wordt de keuken optisch ruimtelijker. Om de keuken helemaal af te maken is er een leuk detail aan toegevoegd: een verborgen deur die je naar de hal brengt.

Landelijke keuken | Magnus villa's, the art of living

Robuust landelijk interieur

Een prachtige hoge trap met gigantische kroonluchter brengt ons naar de bovenverdieping. Diezelfde trap heeft eenzelfde afwerking als het parket. Op deze verdieping staan de kleinkinderen centraal. Ze hebben hun eigen slaapkamers én badkamers. Ook hier vormen de grijstinten een rode draad. Alle muren in de slaapkamers zijn in Flamant-kleuren geschilderd, mét grijstint voor een gedurfd effect. De stijl van het interieur zou je ook wel als robuust landelijk kunnen bestempelen. Een duidelijk kenmerk daarvan is de lambrisering.

Landelijke keuken | Magnus villa's, the art of living

Interieur met lichte tonen

Een van de belangrijkste eisen was een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Het pand is gebouwd in een U-vorm met het kantoorgedeelte aan de straatkant. De scheiding is ook in het interieur zichtbaar. Het woongedeelte is traditioneel landelijk ingericht met de nadruk op lichte tonen. Deze stijl is bijvoorbeeld in de landelijke keuken goed te herkennen. Het werkgedeelte is strakker en moderner, met donkere kleuren en ruwere materialen zoals smeedijzer. De focus is op de juiste details gelegd zoals een grote, robuuste vergadertafel tegenover subtiel verwerkte lampjes in de muur. Het eind¬resultaat bestaat uit twee totaal verschillende ruimtes in zowel entiteit als vormgeving.

Landelijke keuken | Magnus villa's, the art of living

Tuin met heerlijk zwembad

Doordat de tuin op het zuiden gericht is hebben de bewoners een optimale zonbeleving. In de tuin draait alles om genieten. Een heerlijk zwembad en fijne zitplekken omgeven door bos. Niet alleen de tuin aan de achterkant van het huis is met veel aandacht ontworpen, de tuin aan de voorkant mag er ook wezen. Een pad door de voortuin doet tevens dienst als doorgang naar het kantoor. Dat is pas een fijne ontvangst.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer zien van Magnus Villas?