Villa met luxe badkamer

Lenz Architecten

Op een plek aan de rand van een dijk, met uitzicht op de velden, was een grote kavel te koop met veel potentie. De eigenaar wilde graag een ruime villa laten bouwen die levensloopbestendig zou zijn. De wensen en ideeën waren goed overdacht en behoorlijk ambitieus, zoals bijvoorbeeld de keuze voor een luxe badkamer. Precies een project waar Lenz Architecten het allerliefste mee aan de slag gaat. Het hoogteverschil van de kavel was een uitdaging en dat is op een prachtige manier geïntegreerd in het totale ontwerp. Ervaar de Tim Robben & André van der Velden | Architecten weidsheid van deze villa en laat je verrassen door de verschillende niveaus.


Exterieur

Luxe badkamer, Lenz architecten, ruime villa, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Een geweldige kavel

De opdrachtgever had een geweldige kavel gekocht en wilde een ontwerp van een villa laten maken waar de omgeving en het contact van binnen met buiten een belangrijke rol zou spelen. De opdrachtgever wilde ook heel graag een rieten dak. Uiteindelijk is in het ontwerp gespeeld met de combinatie van een klassieke en aan de voorzijde gesloten gevel en een open en modern gedeelte dat zich in alle vrijheid richt op de tuin. Als je in de achtertuin staat lijkt het net alsof de woning op een terp ligt. Nergens zie je kozijnen, die zijn overal achter constructie weggedetailleerd. Hierdoor ontstaat er een spel van strakke lijnen en de warme accenten van het riet en de steen. Wat een plaatje!


Interieur

Luxe badkamer, Lenz architecten, ruime villa, the art of living

Alle leveranciers van het interieur

Keuken

Lodder Keukens

Veel licht

Als we de villa binnenkomen dan valt direct het vele licht op. Het grote panoramaraam dat twee verdiepingen met elkaar verbindt, geeft heel veel licht, ruimte en uitzicht op de achterliggende velden. De trap is bijna een kunstobject. De grote houten treden lijken in de ruimte te zweven en leiden je als vanzelf naar boven. Overal zijn lange strakke lijnen gecombineerd met warme accenten. In de keuken en woonkamer is een akoestisch spanplafond aangebracht. Aan de achterzijde van de woning is een grote veranda en daar kijk je over het hele perceel weg. De tuin is uit verschillende vlakken opgebouwd en ontworpen in samenspraak met de tuinarchitect (Paul Kromhout). Vanuit de villa kun je via trappen van beton naar het grote gazon lopen. Vanuit de tuin kijk je naar de wellness die op gelijke hoogte van de tuin ligt. Daarboven ligt de masterbedroom met magnifiek uitzicht. Achter de masterbedroom bevindt zich de ruime garderobe en daarachter ligt de luxe badkamer. In de wellness kunnen de grote deuren helemaal opgeschoven worden. Dus je loopt zo van het zwembad de tuin in om na te genieten met een lekker drankje.


Ontwerp

Luxe badkamer, Lenz architecten, ruime villa, the art of living

Het ontwerpproces

In het ontwerpproces had de opdrachtgever een behoorlijk grote inbreng. De ideeën bleven komen, de vertrekken werden verschillende keren gewijzigd en van plaats verschoven. De opdrachtgever wilde echt het maximale uit het geheel halen en vertelde André van der Velden dat dit echt het allermooiste is wat hij ooit heeft gedaan.

Editor: Media team

Datum: 31-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek

Fotografie: René van Dongen