ZW6 Studio, Jeroen van Zwetselaar, Marmer, keuken, modern, lichtval, openhaard

Villa met marmer elementen | Studio JVZ

De uitdaging van dit project lag in de juiste karakteristieke elementen van de jaren ’70 woning te accentueren en het huis toch een moderne eigentijdse uitstraling te geven. Studio JVZ heeft dit gerealiseerd met nieuwe zichtlijnen, marmer elementen en een open sfeer.

Opzoek naar de beste zichtlijnen

De inpandige garage van de woning werd als luxe werkruimte betrokken bij de woonkamer. Op deze manier is er een lange zichtlijn van de voor- tot de achterkant van het huis gecreëerd. Beide gevels zijn bijna volledig van glas, waardoor er in het huis een prachtige lichtinval ontstaat. Dit versterkt ook de zichtlijnen in de woning, die ervoor zorgen dat het ruimtelijker aanvoelt.

ZW6 Studio, Jeroen van Zwetselaar, Marmer, keuken, modern, lichtval, openhaard

Gewaagde keuze

Een gewaagde keuze in dit interieur is de donkere keuken. Dit komt omdat deze zich op de donkerste plek van het huis bevindt. Doordat de ruimte eromheen mooi licht en natuurlijk zijn gehouden wordt de aandacht geheel naar de keuken getrokken. Een eyecatcher hiervan is het prachtige witte werkblad gemaakt van marmer.

Het witte marmeren blad, met donkere accenten staat in mooi contrast met de donkere muren. De hout accenten, gekleurde gordijnen en de belichting maken de keuken helemaal af.

ZW6 Studio, Jeroen van Zwetselaar, Marmer, keuken, modern, lichtval, openhaard

ZW6 Studio, Jeroen van Zwetselaar, Marmer, keuken, modern, lichtval, openhaard

Een plek voor geborgenheid

De living en eetkamer bevinden zich aan de tuinzijde van de villa en kenmerking zich door een groot, licht en luchtig karakter. De living speelt verder geen belangrijke rol in de zichtlijn in het huis. Hierdoor ontstaat er in deze ruimte een gevoel van geborgenheid.

De oorspronkelijke doorgang naar de living is een groot stuk glas geworden. Op deze manier loop je midden door het huis, richting de keuken die zich eerst in het voorhuis bevond.

Materiaalkeuze

Het bruine, zachte en geplooide leer past bij de kleur van het warme hout, dat door de gehele villa terugkomt in het maatwerk meubelwerk. Het structuur van het hout doet denken aan de oude houtlatten detaillering die zich eerst in het huis bevond. De buitenomgeving en de beplanting in het huis worden samengebracht met het interieur door de keuze voor een frisse zachte groene kleur. Op een subtiele manier zijn er verschillende koper en marmer elementen toegevoegd. Een opvallend meubelstuk is de grote plantenbak in de living. Met één klik op de knop schuift een televisiescherm voor de planten langs naar boven.

ZW6 Studio, Jeroen van Zwetselaar, Marmer, keuken, modern, lichtval, openhaard

De juiste verlichting

Het gedurfde en brede kleurenpallet smelt prachtig samen. Dit leidt tot een warme sfeer en een connectie met buiten in de villa. De geplaatste verlichting brengt een magisch schouwspel in het interieur en zorgt voor de juiste spanning in de verschillende ruimtes.

ZW6 Studio, Jeroen van Zwetselaar, Marmer, keuken, modern, lichtval, openhaard

ZW6 Studio, Jeroen van Zwetselaar, Marmer, keuken, modern, lichtval, openhaard

 

Tekst: Studio JVZ
Fotografie: Studio JVZ

__

Meer projecten bekijken van Studio JVZ?


Web editor: Media team     |

Datum: 31 | mei | 2019


Tags: , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media