Brabantse villa met modern industrieel interieur, Spanjers Architect, witte woning

Brabantse villa met modern industrieel interieur | Spanjers Architect

De door Spanjers Architect ontworpen villa is gelegen in een bosrijke omgeving in de provincie Noord-Brabant. Bij aankomst worden we verrast door de bijzondere vormentaal en unieke materialisering die de villa een uitgesproken identiteit geven. Ook de tuin rondom de villa en het interieur, dat modern industrieel is, zijn erg sfeervol en zorgen samen voor een kloppend totaalplaatje.

“We hadden al een tijdlang een bouwwens toen we dit prachtige perceel ontdekten in een aansprekende villawijk, omringd door groen”, vertellen de bewoners. “Vooraf hadden we al een heel duidelijk idee van hoe de woning eruit moest komen te zien: modern, stoer en strak, alleen de plek ontbrak nog en de (technische) uitwerking door een deskundige architect.”

Al bij binnenkomst komt de solide uitstraling je tegemoet: alles sluit strak op elkaar aan. Via de betonnen trap kom je uit bij de gastenbadkamer en het atelier.

Contrasten in ontwerp

In Bas Spanjers vonden zij de perfecte architect om hun woondroom te realiseren. “Wij vinden het belangrijk om de wens van de opdrachtgevers centraal te stellen’’, vertelt Bas. Dat gold ook bij dit project. “In het ontwerp heb ik de denkwijze van de bewoners gevolgd en vertaald in een ontwerp van een nieuwbouwvilla dat volledig aansluit bij hun ideeën en wensen. De basis van het ontwerp is opgebouwd uit één platte, rechthoekige vorm, waarin een huisje met een puntdak is geïntegreerd. Hierdoor is een contrasterend geheel ontstaan: strak met een speelse touch. De contrasten in vorm en materiaal geven de villa een uniek karakter.”

Brabantse villa met modern industrieel interieur, Spanjers Architect, witte woning

Strakk is de keuken- en totaalinrichter voor duurzame interieurs. Zij hielpen de bewoners te komen tot dit schitterende resultaat.

Brabantse villa met modern industrieel interieur, Spanjers Architect, witte woning

Hous Luxe Woningen bouwde de woning vol passie en inzet. Dankzij hun hechte manier van samenwerking onderscheiden zij zich van andere aannemers.

De bewoners wilden een centrale keuken die in verbinding stond met de andere ruimtes. Architect Bas Spanjers zorgde ervoor dat hun wensen uitkwamen.

Solide uitstraling

Een belangrijke woonwens was dat de villa een solide uitstraling zou krijgen. “Dat maakte het ontwerp behoorlijk uitdagend”, vertelt Bas. “Vaak gaat aan iets dat er strak en logisch uitziet juist heel veel denkwerk vooraf. Zo ook bij deze villa. De belijning en vormentaal lijken misschien vanzelfsprekend, maar zijn tot in de details uitgedacht. Alles sluit daardoor perfect op elkaar aan. Het resultaat is dat de villa een heel krachtige, maar sfeervolle uitstraling heeft gekregen en ook over tien jaar nog mooi is.”

Brabantse villa met modern industrieel interieur, Spanjers Architect, witte woning

Het atelier bevindt zich in het hoge puntdak, waar voldoende ruimte is voor creativiteit.

Ruimtelijk en gezellig

Die uitstraling vertaalt zich ook naar de binnenkant van de woning. Bij binnentreden via een imposante hal word je verrast door een gevoel van ruimtelijkheid, versterkt door een open sfeer, robuuste vormen en materialen. De combinatie met kunst maakt het tegelijkertijd heel persoonlijk. En dat geldt ook voor de rest van de woning met modern industrieel interieur.

Robuuste materialen, een strakke vormgeving en kunst maken de woning erg persoonlijk. De bewoners genieten van beeld en geluid via de nieuwste technologie van Loewe.

Bijzonder kunstwerk

Een echt pronkstuk op de begane grond is de prachtige leefkeuken met modern industrieel karakter, uitgewerkt in beton. De keuken is zo gepositioneerd dat ze perfect binnen de ruimte past. “We houden enorm van koken en ontvangen geregeld gasten. Daarom wilden we dat er vanuit de keuken contact is met de aangrenzende eetkamer, living en buitenruimte’’, aldus de bewoners.

Brabantse villa met modern industrieel interieur, Spanjers Architect, witte woning

In de badkamer is gebruik gemaakt van de revolutionaire kranen van Grohe.

Atelier met uitzicht

Via een robuuste trap, uitgevoerd in beton, komen we op de eerste verdieping. Hier vinden we een gastenbadkamer, uitgewerkt in dezelfde stijl als de rest van de woning: modern industrieel. Daarnaast is hier een ruimte ingericht als atelier. De open sfeer biedt de ideale sfeer om in alle rust te werken en creatieve ideeën te ontplooien. Vele van de prachtige schilderijen die door de woning verspreid hangen, vinden hier hun oorsprong. “We genieten met volle teugen van de prachtige woning, de prettige woonsfeer en sfeervolle omgeving, maar mochten we ooit nog een keer de kans krijgen om iets te bouwen, zouden we ook zo weer ‘ja’ zeggen!” vertellen de bewoners.

De aluminium buitenkozijnen werden geplaatst door J. van Vegchel, de specialist op het gebied van kunststof, aluminium en glas.

Brabantse villa met modern industrieel interieur, Spanjers Architect, witte woning

Het jonge en ambitieuze Sterken Hoveniers ontwierp de tuin en legde deze ook aan.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

__

Meer projecten bekijken van Spanjers Architect?